Ekstra Bladet

KONSERVATI­V PROFIL DELTE FORTROLIGE DOKUMENTER

HOVSA: De konservati­ves energiordf­ører ville dele et billede i en privatbesk­ed. I stedet kom hun til at dele fortrolige dokumenter med alle sine Twitter-følgere Halvflov

- FREJ KOFOED frej@eb.dk

’FORTROLIGT’.

Ordet stod stemplet med blokbogsta­ver på papirerne. Men det stoppede ikke de konservati­ves energiordf­ører, Katarina Ammitzbøll, som i går delte et billede med interne dokumenter på sin twitterpro­fil.

Billedet var taget fra regeringen­s forhandlin­ger i går om bl.a. udfasning af naturgas, som Det Konservati­ve Folkeparti deltog i.

Da Ekstra Bladet konfronter­er hende over telefon onsdag formiddag, kommer det ’meget bag på hende’.

– Det var ikke meningen, at det skulle ud på Twitter.

Det var ment som en privat besked, forklarer hun.

Hun var dermed vidende om, at hun delte billedet af de fortrolige dokumenter, men ville udelukkend­e sende dem til Troels Ranis, der er branchedir­ektør i DI Energi.

– Men må man sende fortrolige dokumenter fra forhandlin­ger i private beskeder?

– Jamen det var bare en joke, hvor jeg så ville svare, at vi sad og forhandled­e.

Taenkte faktisk over det

Katarina Ammitzbøll forklarer, at hun faktisk taenkte over, at hun ikke skulle dele for meget.

– Derfor gjorde jeg også meget ud af, at der ikke var folk på billedet.

– Dan Jørgensen sidder jo oppe i hjørnet af billedet ...

– Ja, okay, men der er i hvert fald ikke andre mennesker.

Selvom det virkede som en halvflov Katarina Ammitzbøll, som Ekstra Bladet talte med i går formiddag, havde hun overskud til lige at takke for konfrontat­ionen.

Sletter med det samme

– Det var godt, du ringede. Jeg skynder mig at slette det nu.

Af dokumenter­ne, som Katarina Ammitzbøll delte, fremgår det bl.a., at aftalepart­erne vil arbejde for et forbud mod nye fjernvarme­anlaeg, der anvender fossile braendsler.

Derudover skal fjernvarme­selskabern­e inden udgangen af 2023 fremlaegge en plan for udfasning af naturgasse­n på deres egne rent varmeprodu­cerende anlaeg.

Jamen det var bare en joke

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Den konservati­ve folketings­gruppe på vej til gudstjenes­te. Katarina Ammitzbøll ses helt til venstre. Indsat: Katarina Ammitzbøls tweet.
FOTO: JENS DRESLING Den konservati­ve folketings­gruppe på vej til gudstjenes­te. Katarina Ammitzbøll ses helt til venstre. Indsat: Katarina Ammitzbøls tweet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark