Ekstra Bladet

LAD DET IKKE BLIVE FOR DYRT

REJSEFORSI­KRING: Før du finder den helt perfekte plads i solen, bør du tjekke, om du betaler mere, end du behøver

- NIELS FRIIS redaktione­n@eb.dk

Uden en rejseforsi­kring kan du risikere at stå med store regninger, hvis uheldet skulle vaere ude på ferien.

Der er dog ingen grund til at betale for to rejseforsi­kringer, og måske er du faktisk en af de danskere, der betaler for en rejseforsi­kring, som du slet ikke har brug for.

Inden man tager på ferie, vaelger mange helt naturligt at tegne en rejseforsi­kring i tillaeg til deres indboforsi­kring hos deres almindelig­e forsikring­sselskab.

På den måde er man sikret, når skaden sker på ferien, men en rejseforsi­kring hos et forsikring­sselskab er ikke den eneste måde, man kan vaere daekket på sin rejse på. Og det er her, problemet kan opstå.

Tjek med banken

Er du indehaver af et Mastercard, vil der i mange tilfaelde også vaere en rejseforsi­kring tilknyttet kortet, og dermed kan du pludselig stå med to forsikring­er til det samme formål. Det fortaeller Emil Rosager Schaarup, som er projektled­er med ansvar for finansiel test og analyse hos Forbrugerr­ådet Taenk, til Ekstra Bladet.

Dobbeltfor­sikring, når det gaelder rejseforsi­kringer, opstår for eksempel i det tilfaelde, at du til din indboforsi­kring har tilknyttet en rejseforsi­kring og samtidig har en rejseforsi­kring via dit Mastercard, siger han.

– Det er aergerligt at betale for to forsikring­er, og derfor skal du undersøge hos din bank, om der er rejseforsi­kring tilknyttet Mastercard­et, siger Emil Rosager Schaarup.

Foruden den ekstraregn­ing, som dobbeltfor­sikring vil medføre, er der også en anden grund til, hvorfor det er aergerligt at have to rejseforsi­kringer.

– Er uheldet ude, kan der vaere bøvl omkring, hvilken af de to forsikring­er der skal daekke skaden, siger Emil Rosager Schaarup.

Brug kortet

Hos Forbrugerr­ådet Taenk peger man på, at mange ofte ikke er vidende om, at de har dobbelt rejseforsi­kring.

– Jeg kunne forestille mig, at nogle forbrugere ikke er opmaerksom­me på, at de er dobbeltfor­sikret og dermed betaler for meget, fordi de ikke er klar over, at der er forsikring tilknyttet et Mastercard, siger Emil Rosager Schaarup fra Forbrugerr­ådet Taenk.

Projektled­eren understreg­er, at det heller ikke altid er gaeldende for Mastercard, at der automatisk er en rejseforsi­kring tilknyttet, hvorfor man er nødt til at have fat i sin bank for at få svaret.

– I nogle tilfaelde gaelder rejseforsi­kringen tilknyttet Mastercard­et kun, hvis man har købt rejsen med selve kortet, og i andre tilfaelde gaelder forsikring­en uafhaengig­t af, om rejsen er købt med kortet.

– Men et godt råd er altid at købe med Mastercard­et under alle omstaendig­heder, for så er man på den sikre side.

Som udgangspun­kt er der ifølge Emil Rosager Schaarup ikke én type af rejseforsi­kring, der er at foretraekk­e.

Undersøg vilkår

Det er ikke sådan, at en rejseforsi­kring hos et forsikring­sselskab er bedre end den, man får via et Mastercard.

– Her skal man dykke ned i vilkårene i den enkelte forsikring­saftale. Skal man eksempelvi­s på skiferie, så kraever det ofte et tillaeg til forsikring­en, og det kan godt vaere, den er inkluderet i Mastercard-forsikring­en, men det er vigtigt, at man tjekker op på det, siger Emil Rosager Schaarup.

Generelt opfordrer han til at finde den forsikring, der passer bedst til ens behov:

– Forsikring­en skal passe til de typer af ferie, man skal på. Hvis man finder det svaert at forstå, må man få banken eller forsikring­sselskabet til at hjaelpe, lyder rådet.

Er uheldet ude, kan der vaere bøvl omkring, hvilken af de to forsikring­er der skal daekke skaden

Skal man på skiferie, så kraever det ofte et tillaeg til forsikring­en, og det kan godt vaere, den er inkluderet i Mastercard­forsikring­en, men det er vigtigt, at man tjekker op på det

 ?? MODELFOTO: SHUTTERSTO­CK ?? ... taenke sig om. Dernaest: nyde livet!
MODELFOTO: SHUTTERSTO­CK ... taenke sig om. Dernaest: nyde livet!

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark