Ekstra Bladet

Få mere for din bolig

Med få midler kan du give dit hjem et bedre helhedsind­tryk, og det kan hjaelpe på prisen

- NIELS FRIIS redaktione­n@eb.dk

Selvom det måske kan virke som spildte kraefter at bruge energi på at forbedre en bolig, som du alligevel er ved at saelge, kan knofedt og lidt sved på panden faktisk få stor betydning for både prisen og salgbarhed­en af din bolig.

Det fortaeller Jacob Quistgaard, der er ejendomsma­egler og indehaver af Home i Køge og Ringsted.

– Boligens stand har stor betydning. I tider, hvor materialep­riser og priser på håndvaerke­re, er høje, har standen endnu større betydning, fordi købere har svaert ved at overskue konsekvens­erne af at skulle i gang med en større renovering eller ombygning.

– ’Kan man få materialer? Er der overhovede­t en håndvaerke­r, der gider komme? Hvor dyrt bliver det?’ taenker køberne, fortaeller Jacob Quistgaard.

Hjaelp køberen på vej

Ejendoms mae g lere n påpeger, at de generelle markedsten­denser påvirker, hvor stor vaerdi boligens stand har.

Det kan godt vaere, at det koster 3000 kroner at få lavet et eller andet, men ser det meget farligt ud på en tilstandsr­apport, kan det skraemme købere vaek

– Hvis vi er inde i en periode, hvor salg går ekstremt staerkt, og der er flere købere til samme bolig inden for 14 dage, så er der ikke behov for, at man bruger tid og energi på at forbedre ting, fordi køberne er der alligevel.

– Hvis markedet er mere normaliser­et, hvor salgene ikke bare går af sig selv, og du skal hjaelpe køberen lidt mere på vej, så er standen og helhedsin d trykketen større faktor, siger Jacob Quistgaard, som kort opsummerer:

– Ejendomme, der står indflytnin­gsklar og i god forfatning med et godt helhedsind­tryk, er klart mere salgbare, siger han.

Når maegleren skal pege på, hvad man som boligejer kan gøre for at optimere boligens vaerdi, er det netop helheds indtrykket af boligen, som skals a elge varen.

Isa eri forholdt il tilstands rapporten anbefaler Quistgaard, at man forsøger at udbedre de ting, som er overskueli­ge at klare.

– Det kan godt vaere, at det koster 3000 kroner at få lavet et eller andet, men ser det meget farligt ud på en tilstandsr­apport, kan det skraemme købere vaek. Få eventuelt en sagkyndig til at tage en runde i boligen, og få vedkommend­es råd til, hvad der kan udbedres. Så kan man fjerne de ting, der flimrer i køberens øjne og får boligen til at se uoverskuel­ig ud.

 ?? ARKIVFOTO: JAN DAGØ ?? Få simple ting kan vaere med til at løfte helhedsind­trykket af din bolig, og det gavner prisen og tempoet af salget.
ARKIVFOTO: JAN DAGØ Få simple ting kan vaere med til at løfte helhedsind­trykket af din bolig, og det gavner prisen og tempoet af salget.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark