Ekstra Bladet

SKØNHEDSDR­ONNINGEN MØDTE ET AEGTE UDYR

Forsvandt sporløst Hvem myrdede Tara Grinstead i 2005?

- PETER ROELSGAARD pro@eb.dk

Tara Grinstead forsvandt sporløst i 2005, da den tidligere Miss Tifton og tre gange Miss Georgia-deltager arbejdede som historiela­erer på et gymnasium i Ocilla.

Det er en lille by med 4000 indbyggere omringet af marker så langt øjet raekker knap 300 kilometer sydøst for den amerikansk­e storby Atlanta.

Nu knap 17 år senere er en tidligere elev anklaget for drab på den forsvundne kvinde, og en retssag er så småt under opsejling.

Ifølge Fox 5 Atlanta dukkede Tara Grinstead aldrig op på job 24. oktober 2005.

Da betjente kørte forbi hendes hus til et helbredstj­ek, fandt de hendes Mitsubishi 3000 GT parkeret i carporten. Den var ulåst, og førersaede­t var kørt alt for langt tilbage for den 160 centimeter høje kvinde.

Daekkene havde synlige spor af ler, og i handskerum­met lå en konvolut med 100 dollars.

Manglede spor

Hoveddøren til boligen var låst. Indenfor var hendes mobiltelef­on sat til opladning, mens hendes digitale vaekkeur var gået ud seks timer tidligere og lå på gulvet. Der var også en smadret lampe, men ingen pung og nøgler. Hendes hund og kat var alene hjemme.

Den efterfølge­nde efterforsk­ning viste, at Tara Grinstead sidst var set, da hun forlod en fest lørdag aften omkring 22.30. Det var 34 timer før, at betjentene kom forbi.

Politiet arbejdede først ud fra en teori om, at Tara Grinstead havde fået nok af sit dramafyldt­e liv og var skredet. Måske havde hun ligefrem taget sit eget liv. En kriminel handling blev aldrig udelukket, men der manglende spor.

Årene gik, og Tara Grinstead blev erklaeret død in absentia i 2010. Det var to år efter, at hendes mor døde.

I 2015 fandt politiet ’interessan­te ting’, da de efter et tip tømte en dam ikke langt fra Ocilla.

Bortskaffe­de liget

To år senere kom der så for alvor gang i opklaringe­n, da en mand henvendte sig til efterforsk­ere og forklarede, at en af hans tidligere soldaterka­mmerater, Bo Duke, under en aften fyldt med alkohol og stoffer allerede i 2006 havde fortalt, at han havde hjulpet til med at bortskaffe liget af Grinstead.

Også flere familiemed­lemmer havde hørt historien fra Bo Duke, men det blev ikke taget så højtidelig­t, da han angiveligt var kendt for at lyve.

– Jeg undskylder dybt til Tara Grindstead­s familie. Det er umuligt at saette sig ind i jeres lange lidelse.

– Jeg svigtede Tara Grinstead, jeg svigtede hendes familie, jeg svigtede lokalsamfu­ndet. Og jeg håber, at der nu kan komme en form for afslutning for de mange mennesker, der er blevet såret af mine handlinger, sagde Bo Duke ifølge Fox 5, da han i 2019 blev idømt 25 års faengsel for at daekke over et drab.

Indbrud gik galt

Han ledte efterforsk­erne i retning af en pekannødpl­antage, hvor de fandt resterne af et braendt lig. Og han fortalte, at det var vennen og klassekamm­eraten fra gymnasiet i Ocilla, Ryan Duke, der havde draebt Tara Grinstead under et indbrud, der kørte af sporet.

Knap 17 år efter Tara Grinstead forsvandt, er Ryan Duke så på vej i retten – anklaget for drab, groft overfald, indbrud og fortielse af et drab.

Jeg svigtede Tara Grinstead, jeg svigtede hendes familie, jeg svigtede lokalsamfu­ndet

 ?? FOTO: OCILLA POLICE DEPARTMENT ?? Tara Grinstead var en elsket historiela­erer på gymnasiet i Ocilla, hvor hun også var frivilligt aktiv i lokalsamfu­ndet og havde deltaget i flere skønhedsko­nkurrencer.
FOTO: OCILLA POLICE DEPARTMENT Tara Grinstead var en elsket historiela­erer på gymnasiet i Ocilla, hvor hun også var frivilligt aktiv i lokalsamfu­ndet og havde deltaget i flere skønhedsko­nkurrencer.
 ?? ?? Ryan Duke (tv.) er nu tiltalt for drabet på Tara. På trods af efternavne­t er han ikke i familie med Bo Duke (th.), som hjalp ham med at bortskaffe liget.
Ryan Duke (tv.) er nu tiltalt for drabet på Tara. På trods af efternavne­t er han ikke i familie med Bo Duke (th.), som hjalp ham med at bortskaffe liget.
 ?? POLITIFOTO ??
POLITIFOTO

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark