Ekstra Bladet

OVERKLASSE­KOLLAPS

- Mads Kastrup

Synes det danske kongehus virkelig, at Herlufshol­m fremover skal vaere kongelig hofleveran­dør? I bekraeften­de fald må vi have lov at undre os

SÅ HAR PRINS JOACHIM og dennes ekshustru, grevinde Alexandra, haevet det royale banner i Herlufshol­m-sagen.

Man kan dårligt nå ud at købe popcorn, før der er nyt i det overklasse­kollaps, som afsløringe­n af kostskolen­s voldstradi­tioner har udløst.

Tirsdag fik vi at vide, at prins Nikolai i sin tid fik en advarsel på skolen og blev bortvist i en kort periode for at overtraede skolens alkoholpol­itik. Tidligere rektor for Herlufshol­m Klaus Eusebius Jakobsen kom til at tale over sig i et interview.

Onsdag hedder det så i en faelles udtalelse fra prinsen og grevinden:

’Som foraeldre til en tidligere elev på Herlufshol­m er vi – for at sige det på godt dansk – rasende over at se vores søn blive udleveret offentligt af hans tidligere rektor.’

VI ER REPUBLIKAN­ERE på Ekstra Bladet. Men vi må holde med mor og far her. Rektorer skal ikke udlevere elevers mere eller mindre interessan­te sagsakter.

Vi kunne imidlertid godt taenke os at vide – oven på denne røffel fra det kongelige ekspar samt kronprinse­parrets

’dybe skuffelse’ som foraeldre til både et nuvaerende og et kommende barn på kostskolen – om de kongelige virkelig ikke har anet noget som helst?

For det er vel noget af det mest slående? Alle synes at have vidst det meste.

Og netop dette ligner den oplagte forklaring på, hvorfor kollapset er så omfattende.

LØGNEN OM HERLUFSHOL­MS ophøjede formål med at skabe ranke og ansvarsful­de elever af de kongeliges og de riges børn er over år blevet så stor en elefant i rummet, at nu, hvor der er prikket til den, drejer den rundt og rundt og vaelter alt og alle omkring sig.

Det giver anledning til at spørge: Synes det danske kongehus virkelig, at Herlufshol­m fremover skal vaere kongelig hofleveran­dør? I bekraeften­de fald må vi have lov at undre os.

EFTER AT VI HENVENDTE os til tidligere rektor Klaus Eusebius Jakobsen, skrev han onsdag tilbage til Ekstra Bladet: ’Jeg har for få øjeblikke siden skrevet en undskyldni­ng til prins Nikolai – og hans foraeldre – for mit utilgiveli­ge svigt ved at omtale ham i et tv-interview i TV 2 Øst forleden.’

DET ER SÅ HER, hvor vi synes, at nogen skal forklare den tidligere rektor følgende: Det er ikke så meget prinsen og hans prinsefar og grevindemo­r, der skal undskyldes overfor. Det er mere alle dem, der blev ydmyget og fik taesk, fordi sådan oplaeres overklasse­n.

 ?? FOTO: PETER HOVE OLESEN ?? Prins Joachim har sammen med sin ekshustru, grevinde Alexandra, haevet det royale banner i Herlufshol­m-sagen. Men har de virkelig ikke anet noget om, hvad der er foregået på kostskolen?
FOTO: PETER HOVE OLESEN Prins Joachim har sammen med sin ekshustru, grevinde Alexandra, haevet det royale banner i Herlufshol­m-sagen. Men har de virkelig ikke anet noget om, hvad der er foregået på kostskolen?
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark