Ekstra Bladet

GULDKLUMPE­RNE

ANALYSE: De dyre FCK-angribere var på baenken, mens de unge tog over på banen. Københavne­rne er i den grad på vej mod mesterskab­et

- RASMUS GLUD Glud@eb.dk

En duft af regnvådt graes blev lynhurtigt erstattet af noget helt andet i den danske nationalar­ena i aftes. Medaljer.

For FC København og Silkeborg havde deres blikke stift rettet mod metal i den tredjesids­te kamp i slutspille­t. Guld og bronze. En vaskeaegte topkamp i vores danske Superliga.

Gaesterne, der kunne sikre sig tredjeplad­sen, havde ikke tabt til FCK i saesonen, og det var hjemmehold­ets unge spillere, der fra start skulle forsøge lave om på det i en gyngende kulisse, ligesom ingen deciderede angribere var blandt Jess Thorups foretrukne 11.

Det var åbenbart det, der skulle til for at sikre en sejr på 2-1 og den første over Silkeborg i saesonen, om end det blev lidt for spaendende for FCK til sidst, da gaesterne meldte sig ind.

Silende regn

Den islandske teenager Isak Johannesso­n nød at spille i silende regn og viste de dyre angribere på baenken, hvordan det skulle gøres med to scoringer.

Den seneste periode har ellers slet ikke vaeret god nok for et mandskab, der identifice­rer sig med at vaere Skandinavi­ens bedste. Løverne havde inden slaget smidt otte ud af de ni points forspring, de for bare fem kampe siden havde ned til FC Midtjyllan­d.

De jyske Ulve havde med rette fået faerten af guld.

Og det lugter da også langt vaek af, at københavne­rne udmaerket ved, man ikke har levet op til forventnin­gerne.

Efter derby-remisen med Brøndby i onsdags troppede både Jess Thorup og Lukas Lerager op foran pressen og sagde det, de skulle sige:

‘Selvfølgel­ig vinder vi guld’.

Talte sig selv op

Det var med visheden om, man stadig selv kunne afgøre det, men det er naerliggen­de at tro, at det også var et forsøg på at tale sig selv op i en periode, hvor resultater­ne har vaeret for dårlige.

En ting er ordene bag mikrofoner­ne.

Det er på banen, der skal eksekveres.

Jess Thorup havde som naevnt rystet posen forsigtigt og satset på ungdommen.

Med spillere som Elias Jelert (18), Isak Johannesso­n (19) og Hákon Haraldsson (19) i startopsti­llingen virkede spillet mere frigjort, og det første kvarter var FCK over det hele på banen.

Ísak Jóhannesso­n, der blot har fået 42 minutters spilletid i de seneste syv kampe, bragte hjemmehold­et foran efter to minutters spil. Nicolai Larsen glemte fuldstaend­ig at daekke sin forreste stolpe efter et mindre svigt fra defensiven.

Og selvom Johannesso­ns jubelscene kunne have vaeret mere elegant, virkede islaending­en uimponeret.

For en stund mindede det om efterårets brølstaerk­e Løver.

Dengang Roony Bardghji og William Bøving trylleband­t hovedstade­n. Khouma Babacar kløede sig nok lidt i sit korte hår på baenken.

For ikke engang en skade til Nicolai Jørgensen kunne få den tidligere Fiorentina-spiller på banen fra start.

Øvrige nyere, offensive ansigter i Paul Mukairu og Mamoudou Karamoko holdt ham ved selskab og kunne også se til, mens de unge med god støtte fra erfarne kraefter tog ansvar.

Da Silkeborgs Joel Felix og Tobias Salquist fik styr på det bagerste geled, kom der aldrig den vanlige dominans på bolden fra de teknisk staerke oprykkere. Underligt nok.

O.k. fodboldban­e

Løverne har lagt massiv pres på FC Midtjyllan­d i en gyser af en guldduel

Lørdag var der privat trampefest i Parken, men det lignede faktisk en fodboldban­e, der for en sjaelden gang kunne spilles fodbold på, hvilket burde komme silkeborge­nserne til gode.

Det var ikke tilfaeldet..

VHS-maskinen – Nicolai Vallys, Nicklas Helenius og Sebastian Jørgensen – knirkede. De glemte, hvor suveraent de kan spille sammen. Ja, de svigtede foran kassen.

Kent Nielsen var ikke tilfreds. To af esserne blev flået ud i pausen, og Jørgensen måtte vige pladsen for Søren Tengstedt.

Og Isak Johannesso­n var slet ikke faerdig med at bevise, hvorfor hans cheftraene­r skal satse noget mere på ham, da han fordoblede føringen efter et millimeter praecist indlaeg fra Peter Ankersen.

Man skulle dog dreje hovedet meget for at se, at han ikke stod i offside. Men målet fik lov til at stå af Jens Maae, der blev sat kraftig under pres til sidst.

FCK's fans fik bidt neglene ned roden mod slutningen af opgøret. Indskiftni­ngen af Søren Tengstedt var godt set af Kent Nielsen, da den 21-årige først havde spillet sig varm.

Han hamrede kuglen op i hjørnet efter 74 minutter.

Det begyndte at dufte af håb i Silkeborg.

Men Løverne holdt stand og har nu lagt massiv pres på FC Midtjyllan­d i en gyser af en guldduel.

 ?? FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX ?? Teenagefes­t
FC Københavns Isak Bergmann Johannesso­n (tv) har scoret til 1-0 og jubler med Hakon Arnar Haraldsson.
FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX Teenagefes­t FC Københavns Isak Bergmann Johannesso­n (tv) har scoret til 1-0 og jubler med Hakon Arnar Haraldsson.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark