Ekstra Bladet

OVERVÅGER UPASSENDE FAN

Brøndby IF har identifice­ret den tilskuer, der ifølge andre fans på tribunen skulle have råbt ’neger’ til FC Midtjyllan­ds Raphael Onyedika. Vedkommend­e bliver nu observeret

- MAYA STOLTZE WESTANDER maya@eb.dk

Den 25. april blev Brøndby IF ramt af en aergerlig racismesag, da en tilskuer på tribunen af to omgange skulle have råbt ’neger’ efter FC Midtjyllan­ds Raphael Onyedika.

Og da Brøndby spillede derby mod FC København 8. maj havde klubben derfor placeret to vagter med det ene formål at holde øje med den råbende fan.

Raphael Onyedika og resten af gaesterne fra Midtjyllan­d bemaerkede ikke selv de racistiske tilråb, da de faldt i kampen i slutningen af april, men bemaerket blev det i høj grad på tribunen på Brøndby Stadion.

Hører ingen steder hjemme

Det fik efterfølge­nde en raekke af hjemmehold­ets egne fans til tasterne på Twitter, og siden stod Brøndby-tilhaenger­en Melih

Mademci, der også overhørte de racistiske tilråb, frem og fortalte om episoden i Tipsbladet. Det var her, Brøndby IF blev opmaerksom på episoden, og kommunikat­ionschef Christian Schultz fortalte til Tipsbladet, at en sådan opførsel ’ingen steder hører hjemme’, og at Brøndby ville forsøge at identifice­re vedkommend­e.

Det er nu sket, erfarer Ekstra Bladet. Brøndby har fundet manden med de grimme udbrud og hans plads på stadion. Men indtil videre har klubben ikke uddelt en karantaene for de racistiske tilråb, som flere medfans har hørt.

Klar til at gribe ind

I første omgang har det i stedet haft den konsekvens, at klubben har placeret to vagter helt taet på den pågaeldend­e tilskuer for at observere hans opførsel, da klubben selv ønsker at høre eventuelle racistiske tilråb, før man uddeler en mulig karantaene. Først hvis det gentager sig, vil Brøndby gribe ind, smide ham ud og derefter sanktioner­e.

Det vil koste vedkommend­e en karantaene fra Brøndby Stadion på minimum seks måneder, erfarer Ekstra Bladet.

Kommunikat­ionschefen i Brøndby IF, Christian Schultz, har ikke yderligere kommentare­r til sagen, før en konklusion er foretaget.

Klubben har placeret to vagter helt taet på den pågaeldend­e tilskuer for at observere hans opførsel

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Den tilskuer, der angiveligt skulle vaere kommet med racistiske tilråb til FC Midtjyllan­ds Onyedika, er blevet identifice­ret.
FOTO: JENS DRESLING Den tilskuer, der angiveligt skulle vaere kommet med racistiske tilråb til FC Midtjyllan­ds Onyedika, er blevet identifice­ret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark