Ekstra Bladet

DET BLIVER ET NEJ

-

Som seer til debatten om forsvarsfo­rbeholdet på DR1 forventede vi, at ja-partierne kom med reelle argumenter for, at vi skulle stemme ja. Dette skete slet ikke. Tvaertimod blev de klaedt af til skindet, idet deres argumenter, som de lagde til grund, slet ikke åbner yderligere muligheder for deltagelse i operatione­r, som vi ikke allerede har mulighed for deltage i.

EU er svag, når det gaelder om at beskytte deres medlemslan­de – det ser vi i Bosnien/Sarajevo.

Hvorfor skulle det så gøre en forskel, at Danmark kom af med forbeholde­ne?

Det giver slet ikke nogen mening.

Jeg blev bestyrket i, at ved et ja vil vi svaekke Nato og skabe større usikkerhed for vores sikkerhed. Når vi så også oplever, at vores nabolande laver en aftale med England om sikkerhed mod Rusland, indtil de bliver optaget i Nato, burde det give god mening, at vi skal forholde os i ro.

Vi skal ikke please praesident Macron i, at han kan sende vores soldater til Afrika, hvor Frankrig har store problemer med tyran-regeringer.

Udenrigsmi­nisteren siger, at ved at ophaeve forbeholde­t vil Danmark kunne saette sit praeg på beslutning­er i EU om forsvar. Det er jo lige til at grine ad. Vi har indtil nu ikke oplevet, at vi i Bruxelles nogensinde har fået noget igennem.

EU har foreløbig afsat 75 milliarder til skabelsen af en EU-haer, så lad os dog få det på bordet – det er jo sandheden.

Danmark har siddet til

EU er svag, når det gaelder om at beskytte deres medlemslan­de

bords omkring emnet, hvilket ikke burde vaere muligt netop på grund af vores forbehold. Nato bliver svaekket, hvis det sker, og USA svigter aldrig Europa, så alt det, SF og de radikale fremfører, er nonsens.

EU er svag på alt. Lad os nu få nogle flere møder ude i landet, så folk kan få indsigt i, hvad regeringen, sammen med de EU-ivrige partier, fejlagtigt er i gang med.

Så nej-sigerne bør blive vindere for Danmarks skyld. Palle Reimer Slotsgade 17 Nyborg

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI/RITZAU SCANPIX ?? Statsminis­ter Mette Frederikse­n ankommer til Krigsmusee­t i København til DR’s partileder­debat om folkeafste­mningen om forsvarsfo­rbeholdet.
FOTO: PHILIP DAVALI/RITZAU SCANPIX Statsminis­ter Mette Frederikse­n ankommer til Krigsmusee­t i København til DR’s partileder­debat om folkeafste­mningen om forsvarsfo­rbeholdet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark