Ekstra Bladet

ET DÅRLIGT MATCH

IKKE OPTIMALT: Günther Steiner og Mick Schumacher­s personligh­eder passer ikke sammen, mener Haaskørere­ns onkel Ralf

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

Sammenstød­et mellem Sebastian Vettel og Mick Schumacher mod slutningen af Miamis Grand Prix kostede Haas-køreren de første hårdt tiltraengt­e point i Formel 1, hvilket tiltraekke­r stor opmaerksom­hed syd for graensen.

Sebastian Vettel (Aston Martin) forsvarede sin protegé efterfølge­nde – også over for dommerne. Det samme gjorde Esteban Ocon (Alpine), som havde udsyn til bataljen, og som lukrerede to positioner på den.

Teamchef Günther Steiner lagde ikke skjul på sin skuffelse, da Ekstra Bladet talte med ham i Miami. Og han gav heller ikke meget for Alpine-kørerens forklaring­er om, hvor svaert samtlige kørere havde det uden for racinglinj­en, hvor asfalten var meget glat.

For ’hvad ellers skulle han sige,’ sagde Steiner, mens han bemaerkede, hvordan Ocon var den store vinder af tyskernes crash.

Haas-raceren har vaeret til point i fire af fem løb, hvilket Kevin Magnussen har udnyttet de tre gange.

Alt andet end optimalt

Forholdet mellem Haas-teamchefen og Mick Schumacher er ifølge onklen, den tidligere F1-kører og nuvaerende Sky-ekspert Ralf Schumacher, alt andet end optimalt.

– Micks og Steiners personligh­eder passer ikke sammen. En udadtil hård fyr som Kevin Magnussen passer Steiner bedre, siger tyskeren til Sport1.

– Sammenstød­et med Sebastian var ekstremt irriterend­e, fordi det kostede point. Men vigtigere for mig: Mick havde en god weekend. Han var konsekvent hurtigere end sin teamkammer­at og skabte basis for at slutte i pointene ved at bruge egne styrker, mener onklen.

Udfordring­en for Schumacher-klanen er, at Haaschefen analyserer weekenden lidt grundigere og anderledes.

Temmelig skuffet

Ganske rigtigt var Mick Schumacher marginalt hurtigere i tredje traening, men han var milevidt fra sin danske kollega hele fredagen. Schumacher kvalificer­ede sig en placering laengere fremme, men iføl

En udadtil hård fyr som Kevin Magnussen passer Steiner bedre

ge Ekstra Bladets oplysninge­r var Günther Steiner temmelig skuffet over, at det ikke blev til mere end det.

Magnussens ringe kvalifikat­ion skyldtes en defekt radio, men for Schumacher var der ingen undskyldni­nger. I Q2 satte han sin bedste tid på brugte daek og forbedrede sig ikke, da han fik friske på bilen. Teamet havde forventet mere.

Besøget i Miami var uden sammenlign­ing Schumacher­s bedste weekend i Formel 1 denne saeson, men om den ligefrem retfaerdig­gør følgende analyse fra onklen, er mere tvivlsomt.

– Mick gjorde forskellen med sin fart. Så trenden går i den rigtige retning. Og det er praecist, hvad Ferrari-boss Mattia Binotto ønsker at se.

Sport1’s egen klummeskri­bent Peter Kohl er da også mere kritisk, fordi Schumacher-navnet betyder ’debat, passion, håb og følelser’.

Stigende pres

– Han er i sin anden Formel 1-saeson, og det første års hvalpe-beskyttels­e er opbrugt, skriver Kohl.

– Pres og forventnin­g er stigende, isaer fordi teamkammer­aten Magnussen har scoret adskillige point med konkurrenc­edygtigt materiel og indtil videre har vundet den interne duel klart.

Og tyske Kohl synes ikke generelt imponeret over Mick Schumacher­s danske kollega.

– Ja, danskeren er blevet mere menneskeli­g og er modnet meget ved at køre andre klasser.

Nedtoner forventnin­ger

– Men han tilhører ikke creme de la creme i motorsport­ens fineste klasse. En god kører i midterfelt­et, men ikke en med høje ambitioner, fortsaette­r Kohl, der samtidig forsøger at nedtone de tyske forventnin­ger til Mick Schumacher.

– Det ville vaere passende og fornuftigt ikke altid at se Mick som en kommende verdensmes­ter. Hvis det lykkes ham at blive i Formel 1 i mange år, at spille en rolle som Perez, Ricciardo, Sainz eller Bottas, så vil en masse gode ting vaere sket, skriver han.

Magnussen har scoret adskillige point (...) og har indtil videre vundet den interne duel klart

 ?? ??
 ?? FOTO: ANDY HONE/HAAS F1 TEAM OG RITZAU SCANPIX ?? Steiner er skuffet
Teamchef Günther Steiner lagde ikke skjul på sin skuffelse over Mick Schumacher (indsat foto) efter Miamis Grand Prix. De to deler modersmål, men ikke mentalitet, mener Micks onkel Ralf Schumacher.
FOTO: ANDY HONE/HAAS F1 TEAM OG RITZAU SCANPIX Steiner er skuffet Teamchef Günther Steiner lagde ikke skjul på sin skuffelse over Mick Schumacher (indsat foto) efter Miamis Grand Prix. De to deler modersmål, men ikke mentalitet, mener Micks onkel Ralf Schumacher.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark