Ekstra Bladet

DELER NYE DETALJER

Norsk politi deler nye oplysninge­r i sagen om milliardae­rfruen Anne-Elisabeth Hagen, der forsvandt sporløst i 2018

- LAURA BONVANG lb@eb.dk

Sagen om den forsvunde milliardae­rfrue Anne-Elisabeth Hagen, der 31. oktober 2018 forsvandt sporløst fra sit hjem i Oslo, er uopklaret på fjerde år. Samme dag, som hun forsvandt, blev et trusselsbr­ev fundet på adressen. Nu deler norsk politi nye informatio­ner om det mystiske brev.

Anne-Elisabeth Hagen formodes at vaere død, og hendes aegtemand, den 72årige norske forretning­smand Tom Hagen, blev i april 2020 anholdt og sigtet for drab eller medvirken til drab på sin hustru.

Trusselsbr­evet, som Tom Hagen ifølge sin egen forklaring fandt, da han kom hjem 31. oktober, har ligesom meget andet i sagen vaeret omgaerdet af mystik. Men i en pressemedd­elelse har politiet nu delt en lang raekke tekniske oplysninge­r, som, håber de, kan bidrage til nye tips fra offentligh­eden.

I praksis ved vi naesten alt om dette dokument

– I praksis ved vi naesten alt om dette dokument, med undtagelse af hvem der har skrevet det, og hvor det er trykt. Vi går derfor ud fra, at vi vil kunne nå dette mål, så snart vi har den rigtige enhed eller brevskrive­r at sammenlign­e med, udtaler politiinsp­ektør hos Gjermund Hanssen i pressemedd­elelsen.

– Brevet har vaeret genstand for omfattende tekniske og taktiske undersøgel­ser. Der er blandt andet foretaget undersøgel­ser med henblik på DNA, fingeraftr­yk, tryk, papir, konvolut, printer, lingvistik med mere, fortaeller han.

Tilbagehol­der oplysninge­r

Politiet oplyser desuden, at man håber på at opmaerksom­heden omkring oplysninge­rne kan føre til nye spor i sagen, men at der fortsat er informatio­ner, som man ikke ønsker at dele med offentligh­eden af hensyn til efterforsk­ningen.

I trusselsbr­evet står der blandt andet:

’Vi har din kone AnneElisab­eth. Hvis du vil se hende igen, skal du laese og følge instruktio­nerne til perfektion.’

På de følgende sider står det beskrevet, hvordan Tom Hagen skulle betale 9 millioner euro svarende til lige under 67 millioner danske kroner. Beløbet skulle betales i kryptovalu­ta, og inddrog han politiet, ville de draebe Anne-Elisabeth.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX/RITZAU SCANPIX ?? Aldrig fundet
Anne-Elisabeth Hagen var 68 år, da hun forsvandt. Liget er aldrig blevet fundet.
FOTO: NTB SCANPIX/RITZAU SCANPIX Aldrig fundet Anne-Elisabeth Hagen var 68 år, da hun forsvandt. Liget er aldrig blevet fundet.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX/RITZAU SCANPIX ?? Tom Hagen er fortsat på andet år sigtet for drab eller medvirken til drab på sin hustru. Liget er aldrig blevet fundet.
FOTO: NTB SCANPIX/RITZAU SCANPIX Tom Hagen er fortsat på andet år sigtet for drab eller medvirken til drab på sin hustru. Liget er aldrig blevet fundet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark