Ekstra Bladet

KASAHKTAST­ISK

Danmark fik en blaendende start på VM med en totalt udradering af Kasakhstan, der blev banket 9-1

- JIMMI WILLEMOES JENSEN FOTO: RITZAU SCANPIX jwj@eb.dk

Ni mål og taet på rekord. Så er VM i gang!

Danmark åbnede den finske fest på den bedst taenkelige måde med en gigantisk 9-1-sejr over afmaegtige Kasakhstan, der fik reduceret med lidt over et minut tilbage.

□n unødvendig ridse i den danske lak efter en kamp, de rød-hvide komplet dominerede og var taet på at spille ind i historiebø­gerne.

For 9-0 var en tangering af det hidtil bedste danske VM-resultat nogensinde. Det kom i hus mod Storbritan­nien i 2019. Sjovt nok også 14. maj. ❘ øvrigt samme dato, som danskerne i 2010 historisk slog Slovakiet 6-0.

Så der er mange danske VMmål i netop den dato.

Men selvom sejren giver et godt afsaet for turneringe­n som helhed, så gav det ikke kaptajn Peter Regin forfaerdel­igt mange svar på, hvor staerke danskerne er.

– Starten på et VM er altid nervøs, for man ved ikke helt, hvor man står. Men selvfølgel­ig er det rart at score så mange mål og få en god start.

– Men vi har nok et bedre billede af, hvor vi står efter i morgen (mod Schweiz, red.), påpegede Peter Regin.

Hattrick-helt

Han var selv en af de i alt syv målscorere i kampen, der også talte Oliver Larsen, Julian Jakobsen, Frederik Storm, Felix Scheel og

Patrick Bjorkstran­d.

Og så naturligvi­s Joachim Blichfeld, der stemplede ind i sin første VM-turnering med et hattrick – med god hjaelp fra både kasakhere og ikke mindst de noget mere kendte kaedemakke­re, Frans Nielsen og Nikolaj □hlers.

– De (kasakherne, red.) gav mig lidt for god plads derude. Og Nikolaj på den anden kant er en spiller, der kan finde de huller det var nogle gode aflevering­er, sagde en beskeden hattrick-helt, der fortjent løb med prisen som dagens bedste danske spiller.

Og så kunne han ellers sammen med holdkammer­aterne tage tilbage til hotellet og nyde resten af lykke-datoen 14. maj.

 ?? ?? Der var målglaede på det danske ishockeyla­ndshold. Her jubler Mathias Bau, Patrick Bjorkstran­d og Nicolai Meyer efter en scoring.
Der var målglaede på det danske ishockeyla­ndshold. Her jubler Mathias Bau, Patrick Bjorkstran­d og Nicolai Meyer efter en scoring.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark