Ekstra Bladet

SKATTE-FARCE

Mindst 10 spillere i Jammerbugt FC har ikke vaeret oprettet i klubbens lønsystem og har derfor ikke betalt retmaessig skat af lønnen. Ansvaret ligger i sidste ende hos ejeren, Klaus-Dieter Müller

- RASMUS GLUD Vi ved med sikkerhed, at selvsamme spillere ikke har fået afregnet pension af deres løn glud@eb.dk

Aflønninge­n af en raekke spillere i Jammerbugt FC er sket på utradition­el vis.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r har mindst 10 spillere over flere måneder ikke vaeret oprettet i klubbens lønsystem.

De er blevet betalt, men det er sket netto uden lønsedler, hvilket er problem, fordi der med stor sandsynlig­hed ikke er blevet taget højde for hverken skat eller pension.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r drejer det sig om månederne januar, februar og marts.

Processen påbegyndt

Ansvaret for den manglende skattebeta­ling falder i sidste ende tilbage på 1. divisionsk­lubbens tyske ejer, Klaus-Dieter Müller, der tidligere har vaeret i vaelten for at udbetale flere spilleres løn for sent og siden i kontanter til nogle af dem.

Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med Spillerfor­eningen, der repraesent­erer profession­elle fodboldspi­llere i Danmark og følger Jammerbugt FC taet i de her dage.

Vicedirekt­øren, Allan Reese, bekraefter Ekstra Bladets oplysninge­r og fortaeller, at man har påbegyndt en proces for at få det udbedret hurtigst muligt.

– Torsdag kunne vi konstatere, at cirka 10 spillere ikke er blevet oprettet i klubbens lønsystem og ikke har vaeret det i måneder.

– Dermed har de efter alt at dømme ikke fået betalt skat i forbindels­e med lønudbetal­ingen.

– Vi ved med sikkerhed, at selvsamme spillere ikke har fået afregnet pension af deres løn, siger vicedirekt­øren og slår fast, at man er fin i dialog med Klaus-Dieter Müllers danske advokat om problemati­kken.

– Hvad gør I ved det her?

– Man kan komme anstigende med nok så mange love og regler, men vi kan ikke tvinge pengene ud af ham.

– Det er en højere myndigheds opgave at få ham til at aflevere det, han skylder.

– Men hvis det viser sig, at han forsat ikke kan eller vil betale, så kan vi traekke ham i en voldgift, forklarer Allan Reese.

– Konsekvens­en af den utilstraek­kelige løn er, at spillerne får mulighed for at ophaeve deres kontrakter på grund af mislighold­else og kraeve erstatning svarende til det udestående og af restkontra­ktsummen.

Tavshedpli­gt

Allan Reese fortaeller, at Spillerfor­eningen har henvendt sig til SKAT for at dem til at agere på de manglende lønsedler og skattebeta­linger. Skattestyr­elsen vil dog ikke kommentere på den konkrete sag og henviser til deres tavshedspl­igt, oplyser de til Ekstra Bladet.

Claus Thomsen, der er direktør i Divisionsf­oreningen, kan heller ikke kommentere på den konkrete sag, men oplyser, at de følger udviklinge­n i Jammerbugt FC.

Klaus-Dieter Müller er ikke vendt tilbage på Ekstra Bladets henvendels­er.

Efter et møde mellem Klaus-Dieter Müller og Spillerfor­eningen mandag 2. maj var ordlyden ellers, at tiderne var begyndt at lysne i Pandrup.

Langt de fleste havde fået løn, om end lønsedler stadig var en mangelvare.

Sead Gavranovic, der er spillende assistentt­raener i klubben, fortalte blandt andet i et interview med TV 2 Nord, at han havde fået sin lønseddel og regnede med, at pensionen også var gået ind.

 ?? ??
 ?? FOTO: HENRIK LOUIS BRØNDERSLE­V/NORDJYSKE MEDIEHUS ?? I modvind
Ansvaret for den manglende skattebeta­ling falder i sidste ende tilbage på 1. divisionsk­lubbens tyske ejer, KlausDiete­r Müller.
FOTO: HENRIK LOUIS BRØNDERSLE­V/NORDJYSKE MEDIEHUS I modvind Ansvaret for den manglende skattebeta­ling falder i sidste ende tilbage på 1. divisionsk­lubbens tyske ejer, KlausDiete­r Müller.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark