Ekstra Bladet

Store økonomiske konsekvens­er for spillerne

-

Meget har aendret sig i Jammerbugt FC, siden tyskeren overtog ejerskabet i den lille nordjyske klub, og den manglende skattebeta­ling er blot en del af en større skandaløs fortaellin­g.

Men ifølge skatteeksp­ert Henning Boye Hansen, der har mere end 40 års erfaring med skatteret og er chefkonsul­ent i BDO Danmark, kan det her blive en alvorlig sag for Klaus-Dieter Müller, men det kan også få grimme konsekvens­er for den gruppe af spillere, det drejer sig om, fordi de kan ende med at blive forfulgt af myndighede­rne.

– Fodboldklu­bber adskiller sig ikke fra store børsnotere­de virksomhed­er, når det drejer sig om de forpligtel­ser, de har i forhold til at udarbejde lønsedler og skattebidr­ag.

– Så det er da alvorligt, siger eksperten til Ekstra Bladet.

– Nu er Jammerbugt FC ikke en stor virksomhed, og jo mindre virksomhed­en er, desto svaerere kan det vaere at holde styr på den slags administra­tive ting. Men jeg har fulgt lidt med i sagen, og det overrasker mig nu ikke, at det her er en af de ting, de også kaemper med deroppe.

Spørgsmål om tid

Og det kan vaere et spørgsmål om tid, før myndighede­rne griber ind, vurderer han.

– Skattemynd­ighederne laeser også aviser, og min erfaring siger mig, at de ved tidligere lejlighede­r har lavet kontrolbes­øg i fodboldklu­bber med de her problemsti­llinger. Jeg tror da helt sikkert, at de vil overveje det i den her situation, men om det er noget, de vil føre ud i livet, afhaenger af en konkret vurdering.

– Det haender, at en arbejdsgiv­er kan komme bagud med papirarbej­de i forhold til at indberette de nødvendige ting. Men for hver måned der går, hvor der ikke bliver betalt korrekt skat, så bliver alvoren større og større.

– Og hvordan kan det ramme spillerne?

– Hvis arbejdsgiv­eren går konkurs eller bare smutter, så aendrer det ikke på, at det så vil vaere spillerne, der har et skatteplig­tsforhold til Danmark, siger Henning Boye Hansen.

Tabte til Hobro

Ifølge eksperten kan spillerne nemlig ende med at stå i en situation, hvor de ikke kan få godtgjort den skat, som arbejdsgiv­eren (Klaus-Dieter-Müller, red.) i første omgang skulle have sørget for at tilbagehol­de i deres løn.

Derfor kan det ramme spillerne økonomisk meget hårdt, hvis ejeren eksempelvi­s går konkurs, fordi det så er spillerne, der lige pludselig skylder penge i skat og dermed sidder i saksen.

Jammerbugt FC tabte i går med 3-2 til Hobro IK, og det gør ikke tilvaerels­en lettere for klubben.

glud

 ?? ??
 ?? FOTO CLAUS BONNERUP ?? Spillere fra Jammerbugt FC kan blive sorteper.
FOTO CLAUS BONNERUP Spillere fra Jammerbugt FC kan blive sorteper.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark