Ekstra Bladet

LÅNEOMLAEG­NING - DET SKAL DU VIDE

- SANNE ROSBØG

De stigende renter har fået rigtig mange danskere til at overveje at laegge deres realkredit­lån om. Og der kan vaere mange penge at skaere af sin gaeld, hvis man opkonverte­rer – altså optager et lån med højere rente, fordi kursen på obligation­er lige nu er lav.

Hos Nordea genkender man tendensen, og mange benytter sig også af muligheden for at omlaegge lån lige nu.

– Den store interesse skyldes de stigende renter, der har fået kursen på de fastforren­tede realkredit­lån til at falde, og som har gjort det attraktivt for mange at laegge deres lån om, siger Nordeas boligøkono­m og chefanalyt­iker Lise Nytoft Bergmann.

Jo lavere rente, jo større gevinst

Hun oplyser, at den mest populaere løsning er at tage et lån med en højere rente og derved nedbringe sin restgaeld.

– Konverteri­ngsmulighe­derne er ret attraktive i øjeblikket, og saerligt boligejere med fastforren­tede lån, der har en rente på 0,5, 1 eller 1,5 procent kan skaere en stor bid af deres restgaeld. De fleste boligejere, der omlaegger deres lån, vaelger et nyt lån med fast rente for ikke at aendre for meget på risikoen ved deres lån.

Saerligt boligejere med fastforren­tede lån, der har en rente på 0,5, 1 eller 1,5 procent kan skaere en stor bid af deres restgaeld

– Vi oplever dog også boligejere, der har haft deres lån i nogle år, og som i forbindels­e med en konverteri­ng går fra fast til variabel rente. I den situation kan man både skaere en bid af restgaelde­n og beholde en lav rente. ’Regningen’ her er, at der ikke laengere er noget loft over renten. Hvis renten fortsaette­r med at stige, kan man altså risikere, at den månedlige betaling også stiger, forklarer Lise Nytoft Bergmann.

Interessen for at opkonverte­re boliglån er massiv – men hvilket lån skal du omlaegge til?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark