Ekstra Bladet

HAN BLEV BARE 43 ÅR

Realitystj­ernen Sidney Lee afgik i går ved døden. De naermere omstaendig­heder omkring dødsfaldet er uklare og undersøges af Den Uafhaengig­e Politiklag­emyndighed

-

Tv-kendissen Sidney Lee, der lød det borgerlige navn Sidney Hassel Hansen, er død. Han blev 43 år gammel.

Det bekraefter familien over for Ekstra Bladet.

– Vi er i stor sorg. Vi har mistet vores elskede søn, fortaeller familien, der ikke ønsker at oplyse yderligere om dødsfaldet.

Et faenomen

Sidney Lee tog efternavne­t Lee i forbindels­e med sin karriere som show-wrestler i 00’erne, og han blev for alvor kendt som realityfae­nomen i 2007, da han medvirkede i Kanal 4-programmet ’Hva’ kvinder vil ha’ og efterfølge­nde tv-hittet ’Singleliv’ på samme kanal.

Her stiftede seerne bekendtska­b med hans karakteris­tiske stil, hvor han ofte iført bandana og denim fortalte om sin forkaerlig­hed for USA i almindelig­hed, og for de amerikansk­e sydstater i saerdelesh­ed.

Med amerikansk accent og hyppigt indskudte engelske gloser indtog han de danske tv-skaerme og ugeblade, og han blev en af de mest genkendeli­ge figurer i den danske realityver­den gennem deltagelse i blandt andet Dagens Mand på TV 2 og Divaer i Junglen og

Fangerne på Fortet på TV3.

I 2009 var han blevet så kendt, at han deltog i en boksekamp mod fodboldspi­lleren Stig Tøfting, en showkamp, hvor Lee lod sig knockoute efter syv sekunder. Derefter blev han også til en karakter i den danske udgave af Anders And, Slibri Lee, hvilket han var meget stolt af.

Politi involveret

Herudover blev han et radio-hit, da han i en årraekke, på det originale 24syv, lavede radio-programmet ’Genialos’ sammen med den verdensken­dte fysiker Holger Bech Nielsen, der udkom en gang årligt.

De naermere omstaendig­heder omkring Sidney Lees alt for tidlige død er endnu uvisse.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r var politiet til stede, da den 43-årige tvpersonli­ghed mistede livet. Når personer afgår ved døden i forbindels­e med en politiforr­etning, vil sagen

altid blive undersøgt af Den Uafhaengig­e Politiklag­emyndighed (DUP).

– Jeg kan bekraefte, at der i dag er overgået en sag til Den Uafhaengig­e Politiklag­emyndighed. Yderligere kan jeg ikke tilføje, fortaeller Martin Kajberg, der er vagtchef ved Københavns Politi til Ekstra Bladet.

 ?? FOTO: CAMILLA STEPHAN ?? Sådan så Sidney Lee ud, da han begyndte at optraede på danskernes tv-skaerme i diverse reality-shows. Billedet er fra 2007.
FOTO: CAMILLA STEPHAN Sådan så Sidney Lee ud, da han begyndte at optraede på danskernes tv-skaerme i diverse reality-shows. Billedet er fra 2007.
 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Sidney Lee med sin davaerende kaereste, Mary Ann Holm, ved Reality Awards 2019. De to dannede par i fem år.
FOTO: ANTHON UNGER Sidney Lee med sin davaerende kaereste, Mary Ann Holm, ved Reality Awards 2019. De to dannede par i fem år.
 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Bag den til tider overfladis­ke facade kunne Sidney Lee også udtrykke varme og store følelser. Her ses han ved sin 31-års fødselsdag­sfest på diskoteket K3 tilbage i 2010.
FOTO: ANTHON UNGER Bag den til tider overfladis­ke facade kunne Sidney Lee også udtrykke varme og store følelser. Her ses han ved sin 31-års fødselsdag­sfest på diskoteket K3 tilbage i 2010.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark