Ekstra Bladet

VI VIL STALKE JESUS

Politikere­n, der blev kylet ud af de konservati­ve, inviterer på rejser til ’det hellige land’

- JAMES KRISTOFFER MILES jkm@eb.dk

’Se, duft og maerk Mellemøste­n’ med Naser.

Danskere med hang til Mellemøste­ns sol og religiøse smeltedige­l kan fremover booke ferie hos den kendte politiker, som sidste år blev ekskludere­t af Det Konservati­ve Folkeparti, efter en stribe kvinder i en advokatrap­port anklagede ham for seksuelle kraenkelse­r.

Den syriskfødt­e løsgaenger i Folketinge­t har nemlig stiftet rejseburea­uet ’Palmyra Rejser – Khaders kulturrejs­er’, hvor han fra naeste år udbyder ugelange rejser til flere destinatio­ner; i første omgang fire rejser af en uges varighed til Israel og Palaestina.

Tryghed og hede drømme

Ifølge politikere­n er netop han garant for, at man kan føle sig tryg på rejsen.

’Khader har et stort netvaerk, familie og venner i området. Det giver adgang og tryghed,’ skriver Palmyra Rejser på sin hjemmeside.

Her beskriver Khader, at de, der ’har lyst og mod på at søge indblik i de mere intellektu­elt udfordrend­e sider’ af Mellemøste­n, ’kan få tilfredsst­illet deres ønske om en dybde og en substans, der raekker ud over det almindelig­e’.

Navnet Palmyra Rejser har Khader valgt, fordi det bygger på en drøm om igen i fremtiden at kunne vise turister rundt i oldtidsbye­n i Palmyra, der under IS-regimet blev bombet og gjort utilgaenge­ligt for vesterlaen­dinge.

For, som Khader skriver: ’Dette er utopien og lidenskabe­n, som baerer såvel projektet som dets ophavsmand, der med sin egen personlige baggrund i Syrien har en hed drøm. En hed drøm om igen at kunne besøge Palmyra. Hvilket på sin vis også vil sige: en hed drøm om fredeliger­e tilstande i Mellemøste­n.’

Vil ’stalke’ Jesus

Indtil videre må Khaders kunder dog nøjes med Israel. Undervejs på de syv dage lange Israel-ture vil politikere­n selv som udgangspun­kt agere rejseleder med base i Jerusalem.

’Herfra vil vi stalke Jesus. Det vil sige, vi skal besøge nogle af alle de berømte hellige steder på de i alt syv dage, som turen varer,’ som Khader beskriver det på hjemmeside­n.

 ?? PRIVATFOTO ?? Der bliver masser af sydlandsk sol som på dette foto, hvis man rejser med Palmyra Rejser til Mellemøste­n, hvor Naser Khader fremover skal agere rejseleder.
PRIVATFOTO Der bliver masser af sydlandsk sol som på dette foto, hvis man rejser med Palmyra Rejser til Mellemøste­n, hvor Naser Khader fremover skal agere rejseleder.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark