Ekstra Bladet

Khader: Jeg orker ikke den snak

-

Ekstra Bladet har ringet til Naser Khader, som i optakten til et kort interview selv foreslår at gå under titlen ’rejsekonge­n’ efter stiftelsen af sit nye bureau.

– Hvem er målgruppen for de her rejser?

– Det er alle mulige. Det er paedagoger, sygeplejer­sker, laeger, laerere, ingeniører. Folk der er enormt nysgerrige på Mellemøste­n, men som måske ikke tør tage derned alene. Folk er jo meget tilbagehol­dne, fordi de tror, det kan vaere meget farligt.

– Med tanke på, at du blev ekskludere­t fra de konservati­ve efter en raekke anklager fra kvinder, så lad mig spørge dig direkte: Kan kvinder føle sig trygge på de her rejser?

– Ej, jeg orker ikke den her snak. Du har selv vaeret på Borgen i flere år. Er der en eneste sag fra Borgen? Jeg har vaeret rejseleder i ti år. Der er ikke en eneste sag.

– Men vil du svare?

– Nej, det gider jeg ikke. Det er ... sket er sket. Det er fortid. Jeg orker ikke at snakke om det mere. Nu skal vi se fremad.

– Du naevner på hjemmeside­n om Jesus, at I vil ’stalke’ ham. Hvorfor vaelger du det ord?

– Ha, ha, ha. Det er for sjov. Det er, når man går i hans fodspor fra sted til sted. Det er bare det, der menes med det.

– Vi kan se, at rejserne i første omgang går til Israel og Palaestina. Håber du på at kunne udvide?

– Ja, i første omgang er det Israel og Palaestina, for det er de mest populaere rejsemål. Og så må vi se, hvordan det går. Der er allerede mange, der har henvendt sig og naevnt, at de gerne vil til Jordan og Libanon, siger Naser Khader, som håber en dag også at kunne tilbyde rejser til fødelandet Syrien.

– Vi kan se, at de her rejser ligger i folketings­året. Betyder det, at du vil traede ud af politik, nu hvor du skal vaere rejseleder?

– Jeg har ikke gjort op, hvad jeg gør endnu. Og rejserne ligger i mødefri uger, men jeg tager en dag ad gangen i forhold til det politiske.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Rejsekonge­n Naser Khader.
FOTO: JENS DRESLING Rejsekonge­n Naser Khader.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark