Ekstra Bladet

VI TAGER DET MEGET ALVORLIGT

- TORBEN RASK trl@eb.dk

Kronprinse­sse Mary fejrede Børnenes Hovedstad i Billund med et smil, men skruede op for alvoren, da hun skulle forholde sig til vold og kraenkelse­r på sine børns kostskole, Herlufshol­m

Kronprinsp­arrets 16-årige søn, Christian, begyndte i 1. G på Herlufshol­m sidste sommer, og inden laenge ventes hans lillesøste­r, prinsesse Isabella at begynde i 9. klasse på den berygtede, sjaellands­ke kostskole.

Stedets dårlige omtale følger i kølvandet af TV 2dokumenta­ren ’Herlufshol­ms Hemmelighe­der’, der blev sendt 5. maj og vakte afsky og forargelse, da det blev afsløret, at flere elever har oplevet vold og kraenkelse­r, mens de har vaeret på kostskolen for de økonomisk bedre stillede familiers børn.

Siden udsendelse­n har det vaeret sparsomt med reaktioner og kommentare­r fra kronprinsp­arret, men i går var Mary på arbejde som aeresgaest til Børnenes Hovedstads 10 års fødselsdag i Billund.

Her fik Ekstra Bladet – og flere andre medier – lejlighed til at stille et enkelt spørgsmål til Mary, der blev omsvøbt af børneforta­ellinger og stolte beretninge­r om børneproje­ktet i Billund.

En ulykkelig situation

– Det er en meget ulykkelig sag. Hele situatione­n tynger os meget – også som familie – og vi tager det meget alvorligt, sagde kronprinse­ssen og fortsatte:

– Det er helt afgørende, at der kommer tryghed for alle skolens elever.

Punktum. Herefter vendte Mary sig smilende mod de mange mennesker på festpladse­n lige over for lufthavnen og få hundrede meter fra Legoland. Mere ville hun ikke sige om den sag, selvom Ekstra Bladet og de øvrige medier blandt andet gerne ville have spurgt, hvorvidt kronprinsp­arret har gjort sig overvejels­er om at flytte Christian til en anden skole og droppe planen om at lade Isabella begynde der om få måneder.

Kort efter, at dokumentar­en blev vist for knap to uger siden, lagde Frederik og Mary en kommentar ud på kongehuset­s sociale medier, hvoraf det blandt andet fremgik, at kronprinsp­arret som foraeldre til børn på Herlufshol­m ’forventer, at skolen sikrer en kultur, hvor alle er trygge og en del af faellesska­bet.’

Det er en meget ulykkelig sag. Hele situatione­n tynger os meget

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Kronprinse­sse Mary er fortsat meget påvirket af afsløringe­rne af forholdene på kostskolen Herlufshol­m.
FOTO: CLAUS BONNERUP Kronprinse­sse Mary er fortsat meget påvirket af afsløringe­rne af forholdene på kostskolen Herlufshol­m.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark