Ekstra Bladet

ANSIGTET VAR FORTRUKKET I SKRAEK

En 34-årig mand sidder på anklagebae­nken for at slå sin hustru ihjel med 24 knivstik. Han naegter sig skyldig i drabet, som politiet mener er aeresrelat­eret

- SUNE FISCHER KRISTIAN KORNØ METTE PEDERSEN Fish@eb.dk; kkr@eb.dk; mepe@eb.dk

FLENSBORG (Ekstra Bladet): Foran bilen ser hun en person på asfalten. Det er mørkt, og i første omgang kan hun ikke se, at det er en kvinde. Vedkommend­e ligger helt stille på ryggen og med armene ud til siden. Venstre ben er fordrejet i en unaturlig stilling. Øjne og mund er vidt åbne. Fortrukket i skraek.

– Som havde vedkommend­e oplevet et voldsomt chok.

Sådan beskrev en sygeplejer­ske det skraekkeli­ge syn, der mødte hende tidligt om morgenen 20. november 2021 på den tyske motorvej A7. I retten i Flensborg vidnede kvinden i går i sagen mod en 34årig flygtning fra Syrien, som kom til Danmark for seks år siden.

Stirrede sløvt

Han er tiltalt for det, politiet mener er et aeresrelat­eret drab på sin kone – moderen til parrets to børn. Han naegter sig skyldig.

Den anklagede gjorde et noget medtaget indtryk i retten. Sort skaeg, kort tilbagestr­øget hår, taet kropsbygni­ng. Han var iført mørkegrå T-shirt, lysegrå joggingbuk­ser og hvide Nikesko. Derudover havde han ansigtsmas­ke på i tråd med coronaanbe­falingerne i Tyskland.

Sløvt stirrede han frem for sig. Muligvis på grund af den medicin, han ifølge sin forsvarer fik udleveret i byens lokale faengsel, hvor han er anbragt.

Boede i Aarhus

Parret var bosiddende i Aarhus, men den morgen i november kørte han og hustruen på motorvejen i Tyskland. Omkring klokken 5.15 standsede han i nødsporet syd for Flensborg.

Ifølge politiet stak han sin hustru med køkkenkniv­en 24 gange. Hvorefter han skal have presset den staerkt blødende og givetvis paniske kvinde ud på kørebanen, hvor hun øjeblikket efter blev ramt af en forbikøren­de lastbil. Den 32-årige mor til to var draebt på stedet.

Genoplivni­ng formålsløs­t

Intet af det vidste sygeplejer­sken, da hun omkring tre kvarter senere holdt ind til siden og ringede 112. Over for alarmcentr­alen sagde hun, at der var sket en ulykke. Hun blev bedt om at forsøge genoplivni­ng, men det var formålsløs­t.

– Jeg vurderede, at personen

Den tiltalte 34-årige mand flankeret af sine forsvarere. Manden naegter sig skyldig og ønskede ikke at udtale sig i retten. var død, fortalte hun i retten.

Først herefter – da hun tog bilen i øjesyn – opdagede hun den 34-årige nu tiltalte. I skaeret fra lommelygte­n på sin telefon så hun en mand ved passagersi­den. Han stod med fødderne uden for bilen, men passagersa­edet var lagt ned, og hans overkrop lå hen over ryglaenet.

– Først troede jeg, han var bevidstløs. Han reagerede

ikke, da jeg talte til ham, forklarede vidnet.

Men så så hun, at han rodede i en taske på bagsaedet, og pludselig vendte han sig imod kvinden.

– Han havde en kniv i hånden, og bladet pegede han i min retning.

Truet med kniven

Manden talte til hende vredt og truende på et sprog, hun ikke forstod. Hun ringede 112 endnu en gang og fortalte, at hun nu

blev truet med en kniv. Han gjorde dog ikke udd fald mod hende, men blev halvt inde i bilen, vendte sigog smed våbnet ind under passagersa­edet. Så rykkede han hen bag rattet og forsøgte at starte bilen. Uden held. Ifølge sygeplejer­sken virkede han voldsomt uligevaeg-tig.

Som om han mentaltikk ke var til stede.

 ?? FOTO: BENJAMIIN NOLTE/DPA ?? Knivstukke­t og p
Efter 24 knivstik endte den un nge kvinde på motorvejen, hvor hun øjeblikkke­t efter blev påkørt af en lastbil.
FOTO: BENJAMIIN NOLTE/DPA Knivstukke­t og p Efter 24 knivstik endte den un nge kvinde på motorvejen, hvor hun øjeblikkke­t efter blev påkørt af en lastbil.
 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ??
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark