Ekstra Bladet

Bistandsad­vokat:

Enestående brutalitet

-

Bladet på den køkkenkniv, der 24 gange blev stukket ind i en dansk-syrisk kvindes krop i november sidste år, var 12,5 centimeter lang.

Det er kommet frem i Retten i Flensborg i går.

– Der er tale om en sag, der er enestående i sin brutalitet, lød det i en pause under retsmødet fra den bistandsad­vokat, der repraesent­erer kvindens efterladte. Christian Hecker tilføjede over for Ekstra Bladet, at de pårørende selvfølgel­ig er dybt berørte af sagen.

Ingen af de tilhørere, der sad i retten, ønskede at sige noget. Hverken de pårørende til kvinden eller de to med tilknytnin­g til den tiltalte.

Voldelig mand

Under første retsmøde kom det frem, at parret har vaeret i Danmark siden 2016. De kom som flygtninge fra Syrien. Manden var voldelig over for sin hustru, så hun flygtede hjemmefra og kom på et kvindecent­er. Manden blev frataget fora el d re myndighede­n over parrets to børn, og hustruen ville skilles. Tysk politi mener, at kvinden skulle dø, fordi manden ville genoprette sin aere over tabet af sine børn

Den tiltalte ønskede ikke selv at afgive forklaring i retten. Hans primaere advokat, Sebastian Baur, sagde, at det var en beslutning foranledig­et af forsvaret.

– Det handler ikke om, at han ikke elsker sin kone eller lignende. Det er en ren juridisk betragtnin­g, lød det fra advokaten, som kort gjorde rede for sagen, som han ser den.

Her afviste han blandt andet anklagemyn­dighedens teori om motivet.

– At der var tale om et aeresrelat­eret mord er ren arbejdshyp­otese, sagde advokaten, som over for Ekstra Bladet også har kaldt aeresmotiv­et for nonsens.

Forsvarets påstand er noget sludder. Det passer ikke, at der kun var overfladis­ke snitsår

Han påpegede over for retten, at man ikke havde noget overblik over, hvad der rent faktisk var sket, forud for at kvinden var blevet kørt ihjel af lastbilen. Han anførte, at de mange knivstik var overfladis­ke.

– Samtidig er min klient i pressen allerede haengt ud som morder. Han er under et hård psykisk pres, lød det fra Sebastian Baur.

Stukket i lungen

Bistandsad­vokaten lagde dog ikke fingre imellem, da han talte med Ekstra Bladet i pausen.

– Forsvarets påstand er noget sludder. Det passer ikke, at der kun var overfladis­ke snitsår. Hun er blandt andet stukket i lungen, lød det.

En del af kvindens familie bor i Berlin. Parrets to børn er dog stadig i Danmark, hvor de er i pleje.

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Forsvarsad­vokaterne i dialog med dommeren forud for retsmødet. Mandens primaere forsvarer, Sebastian Baur, har over for Ekstra Bladet kaldt politiets teori om et aeresmotiv for ’nonsens’.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Forsvarsad­vokaterne i dialog med dommeren forud for retsmødet. Mandens primaere forsvarer, Sebastian Baur, har over for Ekstra Bladet kaldt politiets teori om et aeresmotiv for ’nonsens’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark