Ekstra Bladet

RESPEKTLØS­T

- Irene Brygger Andersen Østerbroga­de 61 Nørresundb­y

Sundhedsst­yrelsen har besluttet – måske for at undgå, at en lille gruppe mennesker i storbyerne saelger smertestil­lende eller vanedannen­de medicin på ’det sorte marked’ – at det kraever fysisk fremmøde hos praktisere­nde laege, når recepten skal fornys.

Hvis den praktisere­nde laege ikke overholder dette, kan Sundhedsst­yrelsen angiveligt udskrive en ret stor bøde til pågaeldend­e.

Patienten skal ved fremmøde indlaese sit sundhedsko­rt, oplyse sit navn

Hvis den praktisere­nde laege ikke overholder dette, kan Sundhedsst­yrelsen angiveligt udskrive en ret stor bøde til pågaeldend­e

og cpr-nummer til en uddannelse­slaege, sygeplejer­ske eller sekretaer (altså en person, der ikke nødvendigv­is kender patienten og heller ikke har lov til at aendre i behandling­en). For kraeftpati­enter, der i forvejen skal bruge megen tid på transport til undersøgel­se og behandling, betyder det endnu flere unødvendig­e smerter.

Ordningen er totalt respektløs over for patientern­e, men også over for laegerne, der rent faktisk har taget en uddannelse, der saetter dem i stand til at taenke selv ... og handle i overensste­mmelse hermed. Ordningen stjaeler: 1. Patientens tid.

2. Praktisere­nde laeges tid.

3. De patienters tid, der virkelig har behov for en tid til konsultati­on.

4. Skatteborg­ernes penge. Det sku’ vaer’ så godt, og så’ det faktisk skidt!

Da en aendring i Sundhedsst­yrelsens regler i bedste fald vil kraeve sekssyv års sagsbehand­ling, kan patientern­es eneste mulighed måske vaere at kraeve, at de ved fremmøde får en fuld konsultati­on (som de har ’betalt’ for)!

 ?? FOTO: SEBASTIAN BUUR GUNVALD/RITZAU SCANPIX ?? Irene Brygger Andersen er ikke tilfreds med, at det for nogle patienter er blevet mere besvaerlig­t at få udskrevet den nødvendige medicin.
FOTO: SEBASTIAN BUUR GUNVALD/RITZAU SCANPIX Irene Brygger Andersen er ikke tilfreds med, at det for nogle patienter er blevet mere besvaerlig­t at få udskrevet den nødvendige medicin.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark