Ekstra Bladet

ALT SKAL ENDEVENDES

– Der er en meget stor mangel på harmoni i alt, hvad der foregår i AGF, mener Stig Tøfting

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Nedturen har naermest vaeret uden sidestykke i foråret for AGF.

Én sejr i 14 kampe er et udtryk for en halvsaeson, hvor alt er gået galt for AGF, der kun er blevet reddet af, at Sønderjysk­E og Vejle gennem hele saesonen har vaeret dårligere end dem.

Det var taet på at ende som i 2014, hvor AGF senest røg ud af Superligae­n. Men FCN’s sejr i weekenden over Vejle, sikrede aarhusiane­rne en ny saeson i Superligae­n.

Men med investerin­ger sidste sommer for 42 mio. kr. i nye spillere er nedturen mere overrasken­de.

Ansvaret for nedturen ligger ikke kun hos cheftraene­r David Nielsen. Sportschef Stig Inge Bjørnebye har også et stort ansvar for, at AGF er endt, hvor klubben er.

Skal renses ud

Derfor mener Ekstra Bladets fodboldeks­pert, Stig Tøfting, nu, at man må i gang med den helt store udrensning på Fredensvan­g.

– Alt i AGF skal endevendes, mener Stig Tøfting og uddyber:

– Der er i sandhed behov for, at der bliver renset ud i AGF oven på den her skuffende saeson.

– Det gaelder både i spillertru­ppen og i traenersta­ben.

– David Nielsen har med ’hjaelp’ fra sine traenere (Kenneth Dokken og Dave

Reddington) ikke evnet at vende tingene i foråret. Det virker som om traenersta­ben slet ikke har den harmoni og dynamik, man har brug for i den slags situatione­r.

– Jeg naegter at tro, at David Nielsen har bedt om at få de to som sine assistente­r.

– Og normalt er det sådan, at assistente­rne kan inspirere en cheftraene­r med nye ideer, men det er slet ikke sket i AGF.

– Jeg har svaert ved at finde noget positivt i det, der foregår her og nu i AGF, pointerer Stig Tøfting.

Store summer

Han har påpeget i sin klumme i Ekstra Bladet, at AGF må finde en ny traener, men han mener også sportschef Stig Inge Bjørnebys arbejde skal op til revision.

– Han har investeret store summer sidste sommer uden at få et udbytte. Sportschef­en indkøb står i sandhed også til diskussion hos bestyrelse­n. Der er ikke plads til flere fejlskud, mener Stig Tøfting.

Noget af det, der har undret ham mest i det pointfatti­ge forår er, at AGF altid har skiftet ud én til én. Forstået på den måde, at en angriber har afløst en angriber.

En venstre back byttes ud med en venstre back. Ingen overraskel­ser. Ingen systemskif­t.

– Når det nu går skidt, forstår jeg ikke, at man ikke taktisk ryster posen en smule.

– Eksempelvi­s prøver at skifte til to angribere i forsøget på at aendre en fodboldkam­p.

– Jeg begriber ikke den fremgangsm­åde til tingene, som traenersta­ben har haft til den kritiske situation i AGF, pointerer han.

Til trods for den store krise i denne saeson, ser Stig Tøfting muligheden for, at AGF allerede i den nye saeson kan vaere tilbage i det fine selskab i top seks.

– AGF har en staerk økonomi.

– Med den rigtige udrensning og tilførsel af de rigtige spillere kan klubben sagtens vaere med i top seks allerede i naeste saeson, mener han.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE/RITZAU SCANPIX ?? Stemningen er kritisk i AGF efter endnu et nederlag. Det ligner en travl sommer med mange udskiftnin­ger på Fredensvan­g. Haengemule­r
FOTO: ERNST VAN NORDE/RITZAU SCANPIX Stemningen er kritisk i AGF efter endnu et nederlag. Det ligner en travl sommer med mange udskiftnin­ger på Fredensvan­g. Haengemule­r
 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Der var tavshed og protester fra AGF-fans på Viborg Stadion.
FOTO: ERNST VAN NORDE Der var tavshed og protester fra AGF-fans på Viborg Stadion.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark