Ekstra Bladet

VEJEN TIL DET FORJAETTED­E FODBOLD-EUROPA

-

DE DANSKE MESTRE

FC København traeder som danske mestre ind i playoff-runden til Champions League. Derved er de allerede sikret 37 mio. kr.

Lykkes det at komme i Champions League for første gang siden 2016/ 17-saesonen venter et beløb i niveauet 150-200 mio. kr.

FCK vil vaere seedet og det betyder, at modstander­ne lige nu blandt andet kan blive Malmö FF og Trabzonspo­r, der har Andreas Cornelius i spillertru­ppen.

SØLVVINDER­NE

FC Midtjyllan­d vil traede ind i anden kvalrunde for non-champions, hvor de vil vaere seedet. Hvis de klarer den forhindrin­g, vil de med sikkerhed få et gruppespil. ❘ tredje kvalrunde til Champions League vil FCM ikke vaere seedet. Kikser de her venter playoff-runden til □uropa League. Kikser den forhindrin­g får de gruppespil­let i Conference League.

FCM skal altså blot vinde én kval-runde for at sikre sig et europaeisk gruppespil. POKALVINDE­RNE

Hvis OB vinder pokalen, er de sikret et europaeisk gruppespil. De traeder ind i playoff-runden til □uropa League. Her får de chancen for at spille sig til 90-100 mio. kr. i □uropa League. Kikser det her er de sikret 3035 mio. kr. i Conference League-gruppespil­let.

Hvis FCM vinder pokalfinal­en, får Silkeborg pladsen og det europaeisk­e gruppespil.

NUMMER FIRE

Som udgangspun­kt skal nummer fire møde nummer syv om retten til at traede ind i anden kvalrunde til Conference League.

Men vinder FCM pokalen, er nummer fire sikret europaeisk deltagelse via anden kvalrunde til Conference League. NUMMER FEM

Som udgangspun­kt skal de ikke spille i □uropa. Nummer fem i Superligae­n kan få en kamp mod nummer syv om retten til at traede ind i anden kvalrunde til Conference League.

Det sker, hvis FCM vinder pokalen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark