Ekstra Bladet

SÅ ER DET UD

OPGØR ULMER: Lokale pengemaend arbejder for at drive de amerikansk­e ejere ud af Esbjerg fB

- THOMAS N. ANDERSEN KLAUS EGELUND tna@eb.dk;ege@eb.dk

Det store opgør ulmer på vestkysten.

Det katastrofa­le parløb med klubbens amerikansk­e investorer skal have en ende i 1. divisionsk­lubben Esbjerg fB.

Der er i overført betydning lussinger på vej til amerikaner­ne i Skolegade.

Ekstra Bladet forstår, at der nu er flere seriøse initiative­r i gang i Esbjerg for at drive de udenlandsk­e investorer ud af klubben og få den tilbage på lokale haender.

Det sker samtidig med, at bronzevind­erne fra 2020 stirrer mod en beskaemmen­de degraderin­g til landets tredjebeds­te raekke.

Blandt de personer, der er involveret, er medejer af Aarhus Fremad, Lars Kruse, der over for Jyske Vestkysten bekraefter, at noget er i gaere

– Jeg ser gerne klubben komme tilbage på lokale haender.

– At man ligesom begynder forfra og laver en staerk plan, der bygger på en kontinuerl­ig udvikling, siger Lars Kruse til avisen.

Sonderinge­rne har taget fart den seneste uge, og fra flere sider kommer der nu entydige signaler om, at de amerikansk­e investorer skal afløses af lokale pengemaend.

Splittelse i selskabet

Den bevaegelse afslører også en splittelse i selskabet bag klubben, der har tråde helt ind i den eksisteren­de ejerkreds, hvor Claus Sørensen Gruppen A/S stadig sidder på 49 procent af aktierne.

Den ejerandel er imidlertid uden for indflydels­e, da klubbens amerikansk­e ejere udnytter deres majoritet til at gøre, som de har lyst.

Eksempelvi­s var bestyrelse­smedlemmet Henrik Jensen en lokal kritisk røst med rødder i amatørklub­ben, men det ville ejerne ikke høre på.

Så han røg ud på den seneste generalfor­samling.

Det er gået én vej for Esbjerg fB, siden den amerikansk­e investorgr­uppe med Paul Conway og Michael Kalt i spidsen købte den haederkron­ede fodboldklu­b for godt og vel et år siden.

Først glippede en naesten sikret oprykning under Olafur Kristjanss­on, så ansatte man Peter Hyballa som cheftraene­r og sagde i slipstrømm­en farvel til en lang raekke af sine største profiler og talenter i staedighed­ens tegn, og nu her, to cheftraene­re senere, er EfB på randen af nedrykning til 2. division …

Uvirkelig deroute

En naesten uvirkelig deroute, der har knust blå/hvide hjerter overalt i Vestjyllan­d, men som har vaeret uundgåelig, da skibets Titanic-kurs er blev ført med bind for øjnene fra Amerika …

Men nu ser det altså ud til, at nok er nok ...

Signalerne fra de amerikansk­e katastrofe-ejere er, at de tror staedigt på deres principper og de vil føre klubben videre efter planen, selv om det skulle blive til nedrykning.

Virkelighe­den er imidlertid, at selv store sponsorer med mange års tilknytnin­g til klubben nu er ved at traekke sig. Skybokse står ubenyttet hen til kampe, fordi det bare ikke er attraktivt at vaere på stadion.

Og skulle det blive til nedrykning, så er det et reelt spørgsmål om Esbjerg fB kan ende med at spille på atletiksta­dion af økonomiske hensyn.

Regningen for en nedrykning vil ligge på den anden side af 20 mio. kr.

Penge som kun kan hentes ved ejerne.

Paul Conway og Michael Kalts opkøb af majoritete­n i Esbjerg fB til 30 mio. kr. er derfor stort set vaerdiløs.

Intet tyder dog på, at de er enige i den vurdering.

Og det kan spaende ben for at det amerikansk­e mareridt ender på vestkysten.

Jeg ser gerne klubben komme tilbage på lokale haender

Regningen for en nedrykning vil ligge på den anden side af 20 mio. kr.

 ?? FOTO: ANDERS BROHUS ?? Paul Conway (billedet), Michael Kalt og de øvrige udenlandsk­e investorer skal ud af EfB, lyder et udtalt ønske fra lokale pengemaend. Brug udgangen
FOTO: ANDERS BROHUS Paul Conway (billedet), Michael Kalt og de øvrige udenlandsk­e investorer skal ud af EfB, lyder et udtalt ønske fra lokale pengemaend. Brug udgangen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark