Ekstra Bladet

HAAS LØFTER SLØRET

SOMMERPLAN: Mens flertallet af teams har opgraderin­ger med til Barcelona, venter Haas til juli, siger teamchef Günther Steiner

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

Siden saesonprem­ieren i Bahrain har de fleste Formel 1-teams foretaget løbende opdatering af deres biler, men de helt store forbedring­er ventes den kommende weekend på Circuit de Barcelona-Catalunya.

Eksempelvi­s har Alpine, Alfa Romeo og Aston Martin annonceret større aendringer, mens førerholde­t Ferrari også medbringer italienern­es første rigtige ’opgraderin­gs-pakke’.

Hvad kan Kevin Magnussen vente sig af nyheder fra sit team?

Foreløbigt ingenting.

Snart klogere

Haas foretog en marginal justering af bilens bund i Imola – for at modvirke ’porpoising’, hvor bilen hopper på langsidern­e – og har benyttet andre specifikat­ioner af bagvingen afhaengigt af banen, men reelle opgraderin­ger må vente.

Teamchef Günther Steiner

løftede dog i går for første gang sløret for teamets plan: Nye dele til VF-22’eren er foreløbigt sat til juli omkring grandprixe­t på Silverston­e.

– Normalt er Spanien det oplagte sted at medbringe opgraderin­ger, og jeg ved, at en del teams planlaegge­r dem.

– Jeg ved dog ikke, hvor stor forskel de vil gøre på hver bil, siger Haas-teamchefen.

– Vi har besluttet at vente lidt laengere med opgraderin­ger, for jeg tror stadig på, at vi har mere performanc­e i bilen på banen uden dem.

– Vi har en god pakke klar om fire-fem løb, som jeg har tro på.

– Hvad de andre har med, lige nu ved jeg det ikke, men jeg er meget klogere naeste mandag, siger Steiner.

’Saesonen interessan­t’

Han har hele tiden fastholdt, at man på teamet først ville producere aendrede dele, når tal fra CFD og vindtunnel underbygge­de, at der markante forbedring­er at hente.

Haas ville ikke kaste et absurd antal millioner efter en enkelt tiendedel af sekund.

Kevin Magnussen er bare glad for, at Haas er konkurrenc­edygtige, men også at hakkeorden­en er blevet uforudsige­lig.

– Jeg tror, at det er en god chance for, at styrkeforh­oldet aendrer sig en smule i løbet af året. Vi har set Mercedes vaere ved siden af sig selv, nogle gange har Alfa Romeo vaeret helt deroppe naesten med fart til podier, og andre gange har vi vaeret der, så konkurrenc­en er yderst taet, hvilket gør hele saesonen interessan­t, siger danskeren.

Vi har en god pakke klar om fire-fem løb, som jeg har tro på

 ?? FOTO: BRENDAN SMIALOWSKI/RITZAU SCANPIX ?? Lige nu er det planen, at den første større opdatering af Haas-raceren kommer på Silverston­e.
FOTO: BRENDAN SMIALOWSKI/RITZAU SCANPIX Lige nu er det planen, at den første større opdatering af Haas-raceren kommer på Silverston­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark