Ekstra Bladet

KNIVDRAEBT­S SØSTRE: - DENIZ VAR PISSESTAER­K

FARLIGT DOBBELTLIV: Drabsofret Deniz Köktas’ to søstre var bekymrede for den 32-årige vvsmand – ikke mindst set i lyset af knivoverfa­ld på ham i 2020 og hans trang til at sikre sig smutveje

- TORSTEN RUUS

To kvinder forlod i går Retten i Nykøbing Falster med tårer i øjnene.

De er søstre til den draebte vvs-mand Deniz Köktas, o gi grundlovs forhørets å de for første gang efter drabet fredag ved Døllefjeld­e Musse Marked den mand, der er sigtet for at have slået deres bror ihjel med knivstik.

– På et tidspunkt fik jeg øjenkontak­t med ham. Det var ikke rart. Hans blik var helt tomt, siger 24-årige Sarah Köktas, som havde håbet at få svar på et virvar af spørgsmål om sin storebrors tragiske skaebne.

Det fik hun ikke. Dørene blev lukket for offentligh­eden. En time senere sidder Ekstra Bladet over for de to kvinder i Leylas stue. De er praeget af sorg og vrede.

– Ingen straf er hård nok til den person, der slog Deniz ihjel, siger den 35-årige kvinde, der ligesom sin søster er uforståend­e over for, at hendes bror skulle dø.

Faldt på knae og graed

– Kunne gerningsma­nden ikke bare have givet ham nogle bank? Hvorfor bruge våben? Hvordan kan han se sig selv i spejlet nu, spørger Leyla Köktas.

Sarah Köktas var fremme ved markedet på Lolland få minutter efter, at hendes bror var kørt vaek med en ambulance.

– Min verden brød helt sammen. Jeg faldt på knae, og så graed jeg, fortaeller Sarah Köktas.

Dagen efter sagde de to søstre farvel til den 32-årige Deniz Köktas, som var dybt bevidstløs.

– Jeg håbede, at han ville klare den. Han var jo så pissestaer­k. Men til sidst sagde jeg til ham, at nu var det okay at give slip, siger Sarah Köktas.

De to kvinder bekraefter, at deres bror havde naere venner i bandemiljø­et og selv fik en voldsdom i 2019.

– Han fik en forkert vennekreds, men han var altid den samme over for os. Han var der altid med trøst, og det er ikke til at forstå, at vi aldrig skal høre hans stemme igen, siger Sarah Köktas.

Strid om en kvinde

De to kvinder har begge hørt Deniz Köktas fortaelle, at han afsonede samtidig med den nu drabssigte­de mand, og at der ’var en uenighed’. Hvad det bundede i, ved de ikke. Men de vidste, at broderen boede til leje hos mandens far i 2016.

De har dog aldrig hørt, at deres bror skulle have gaeld til mandens far, som han ellers ifølge vidnet og barndomsve­nnen Mark Nielsen råbte til Deniz Köktas i en verbal konfrontat­ion på markedet kort tid før det fatale knivoverfa­ld.

– Maerkede i noget til, at jeres bror kunne vaere bange?

– Det synes jeg ikke. Men han sagde, at han kendte alle smutveje ud af sit hus, hvis der skulle komme nogle og banke på. Så ja ... man kan godt sige, at vi var bekymrede, siger Leyla Köktas.

Hun henviser til, at en mand i 2020 blev idømt seks år og otte måneders faengsel for drabsforsø­g og knivoverfa­ld på Deniz Köktas i en strid om en kvinde.

Sarah og Leyla Köktas ser frem til at få udleveret broderens krop, så familien kan tage ordentligt afsked med ham ved en mindehøjti­delighed.

Hans blik var helt tomt

Han fik en forkert vennekreds, men han var altid den samme over for os

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Knust af sorg
Søstrene Leyla og Sarah Köktas var bekymrede for deres nu afdøde bror. Nu er hele deres verden brudt sammen i et virvar af sorg og vrede.
FOTO: PER RASMUSSEN Knust af sorg Søstrene Leyla og Sarah Köktas var bekymrede for deres nu afdøde bror. Nu er hele deres verden brudt sammen i et virvar af sorg og vrede.
 ?? PRIVATFOTO FOTO: PER RASMUSSEN ?? Den nu draebte vvs-mand Deniz Köktas i selskab med sine to søstre, Leyla og Sarah. De er begge dybt chokerede og vrede over, at den 32-årige mand skulle dø så brutalt og tragisk.
PRIVATFOTO FOTO: PER RASMUSSEN Den nu draebte vvs-mand Deniz Köktas i selskab med sine to søstre, Leyla og Sarah. De er begge dybt chokerede og vrede over, at den 32-årige mand skulle dø så brutalt og tragisk.
 ?? ?? Sarah Köktas graed utrøstelig­t, da dørene for grundlovsf­orhøret i Nykøbing Falster blev lukket for offentligh­eden. Her bliver hun trøstet af storesøste­r Leyla.
Sarah Köktas graed utrøstelig­t, da dørene for grundlovsf­orhøret i Nykøbing Falster blev lukket for offentligh­eden. Her bliver hun trøstet af storesøste­r Leyla.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark