Ekstra Bladet

PÅ EN MÅDE FORVENTELI­GT

Kaare Sand er kongen af realitypro­grammer, der har grundlagt hans store formue. Han var med til at skabe Sidney Lees tv-karriere – blandt andet med ’Singleliv’

-

Hele tv-Danmark blev mandag ramt af chok, da det kom frem, at realitystj­ernen Sidney Lee var død, 43 år gammel.

Også Kaare Sand, tv-producent, vaert og skaber af det mangeårige realitykon­cept ’Singleliv’, hvor Sidney Lee var en af de store stjerner, blev ramt af sorg. Det fortaeller han, da Ekstra Bladet fanger ham over telefonen.

– Det er rigtig trist, for Sidney var en utrolig sød fyr og altid positiv i forhold til os og i den tid, jeg har kendt ham. Han var sig selv i det, han var. Den der lidt oppumpede karatekong­e, der aldrig rigtig var aktiv – det var derfor, han tog navnet Lee, griner han og fortsaette­r:

– Da jeg så springskal­leprogramm­et (’Blod, sved og springskal­ler’ fra 2007, hvor Sidney Lee medvirkede, red.), der taenkte jeg bare: ’Han kan noget, ham der’. Så det er virkelig bedrøvelig­t, men på en eller anden måde også lidt forventeli­gt. Jeg ved ikke, hvordan han døde, men han levede et meget usundt liv, så det ud til.

Superdygti­g til tv

Selvom det er et stykke tid siden, de sidst sås, står det klart for Kaare Sand, hvad der gjorde Sidney Lee til den stjerne, han var.

– Han var superdygti­g til at lave fjernsyn, det fandt vi meget hurtigt ud af. Det tog ikke lang tid, før han forstod, hvad det ville sige at lave et setup, som man så skulle have et payoff på senere i programmet.

– Han vidste praecis, hvordan man skulle holde en dramaturgi­sk kurve, indtil der var forløsning til sidst i programmet. Det var han fantastisk til. Og så havde han også en sjov personligh­ed og et fantastisk udseende.

– Han fik iscenesat sig selv som stjerne i vores program, uden at vi behøvede at gøre noget.

Kaare Sand husker saerligt Sidney Lee for at vaere klar på alle tider af døgnet i ’Singleliv’.

– Han havde et hav af dates, og nogle gange kunne han ringe klokken 23 og sige, at nu skulle vi bare vaere der, for nu havde han en date om en halv time.

Den famøse date

Og saerligt den famøse date, hvor Sidney Lee lavede en knastør Knorr-lasagne til sin date, har sat sig fast.

– Jeg var ikke selv ude at optage den der scene, men det viste jo bare, at han kunne jo ikke noget praktisk, og det var det, der var så fedt ved ham. Han havde det hele i munden, men så snart han skulle lave noget fysisk, hvad enten det var mad eller arbejde, så gad han i virkelighe­den ikke.

– Han var et ikon. Han har på en måde selv skabt sin egen figur, som han holdt i live i 10-15 år, indtil han ikke laengere rigtig passede ind i de nye realityfor­mater, der kom, siger Kaare Sand, der har stået bag flere populaere realitykon­cepter og erkender, at deltagelse i den slags programmer måske var med til at give Sidney Lee et hårdt liv.

Det er virkelig bedrøvelig­t, men på en eller anden måde også lidt forventeli­gt

Jeg ved ikke, hvordan han døde, men han levede et meget usundt liv, så det ud til

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT FOTO: ANTHON UNGER ?? Et naturtalen­t på tv
Kaare Sand skabte ’Singleliv’, hvor Sidney Lee for alvor fik fut i karrieren som realityper­sonlighed.
Sidney Lee var et naturtalen­t foran et tv-kamera, fortaeller Kaare Sand.
FOTO: MOGENS FLINDT FOTO: ANTHON UNGER Et naturtalen­t på tv Kaare Sand skabte ’Singleliv’, hvor Sidney Lee for alvor fik fut i karrieren som realityper­sonlighed. Sidney Lee var et naturtalen­t foran et tv-kamera, fortaeller Kaare Sand.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark