Ekstra Bladet

VOLDSOM EKSPLOSION VED VINHANDEL

En kraftig eksplosion ødelagde indgangspa­rtiet til vinhandlen Skjold Burne på Godthåbsve­j i København

- SUNE FISCHER fish@ eb.dk

Natten til søndag detonerede en kraftig sprængladn­ing ved en kiosk og Skjold Burne- vinhandel på Godthåbsve­j 52 i København. Efterfølge­nde arbejdede politiets teknikere målrettet på at klarlægge præcist, hvad der forårsaged­e eksplosion­en.

– Det er endnu for tidligt at sige, hvad der udløste detonation­en. Også i forhold til motivet efterforsk­er vi fortsat bredt, lød det fra central vagtleder Københavns Politi Henrik Brix.

Detonation­en skete kort før kl. fire, og ingen personer er kommet noget til. Til gengæld led rullejalou­siet ved døren ind til kiosken stor skade.

Nede ved jorden var den trykket helt ind, og dette giver selvsagt et godt fingerpeg om, hvor sprængladn­ingen var anbragt.

Butik beskudt tidligere

Samme forretning er igennem årene to gange blevet beskudt.

Første gang var en sen aften ved 23- tiden i juni 2016. Her blev der affyret skud i døråbninge­n til butikken. En ansat var i forretning­ens baglokale ved skyderiet, og han blev ikke ramt.

Gerningsma­nden var maskeret, og efterfølge­nde stak han i en en mørk bil. Ingen er dømt i den sag.

Det andet skyderi udspandt sig en aften i begyndelse­n af maj 2018. Her skete det kort før midnat, og ingen var i butikken.

Set af vidner

Ifølge politiet hørte flere vidner skuddene og så efterfølge­nde to sortklædte mænd løbe fra stedet. Dengang var der to gerningsmæ­nd, der begge blev vurderet til at være i alderen 20 til 30 år gamle.

Også her stak gerningsmæ­ndene af i bil efter skyderiet, og ligesom ved episoden i 2016 er heller ingen dømt i skyderiet fra maj 2018.

Der er således flere år imellem de forskellig­e episoder, og fordi ingen er dømt i de andre sager, er det for tidligt at sige, om der vitterligt er en sammenhæng.

 ?? ??
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Detonation­en gjorde skade på rullejalou­siet ved døren til forretning­en.
FOTO: KENNETH MEYER Detonation­en gjorde skade på rullejalou­siet ved døren til forretning­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark