Ekstra Bladet

’ HVAD BLIVER VORES SKAT, LØKKE’

Lars Løkke har fremlagt et ’meget, meget, meget enkelt’ skatteudsp­il uden dog at kunne svare på, hvad vælgerne så skal betale

- BRIAN WEICHARDT bw@eb.dk

Det hele er ’ meget, meget, meget enkelt’.

Alle danskere skal betale den samme procent i skat, mener Moderatern­es formand, tidligere statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen.

Gider ikke testes

Flere eksperter har ellers kritiseret forslaget for at være uigennemsk­ueligt, og derfor prøvede Ekstra Bladet at få simple svar ud af Lars Løkke ved gårsdagens præsentati­on på Christians­borg.

– For den helt almindelig­e dansker betyder det her det samme eller mindre i skat, siger Løkke.

– Hvor meget mindre?

– Det kommer an på, hvem du er. Men det her betyder jo, at hvor du i dag har forskellig­e satser, fordi du har en topskatteg­rænse, så forsvinder den. Og derfor bliver det meget, meget, meget enkelt, fordi du kun har én skatteproc­ent. Der er én skatteproc­ent.

– Hvad er den?

– Hvad skatteproc­enten er?

– Ja.

– Jamen, det er jo den, der er i dag op til topskatteg­rænsen.

– Hvad er den?

– Jeg gider ikke at sidde og teste min hukommelse på at sige et tal, som måske er forkert, lyder det fra Lars Løkke.

Jeg gider ikke at sidde og teste min hukommelse på at sige et tal, som måske er forkert

Klogt eller kaos?

Ifølge partiets skatteudsp­il skal topskatten fjernes, men den rigeste 20.- del af befolkning­en mister et mindre fradrag.

Derudover skal virksomhed­erne betale lønsumsafg­ift for deres ansatte alt efter, hvad de tjener. Dertil kommer kommuneska­tten, som stadig er forskellig, alt efter hvor du bor.

– Økonomipro­fessor Bo Sandemann siger, at den almindelig­e skatteyder har ’ ikke en kinamands chance for at gennemskue sine egne skatteforh­old’. Er det, fordi dit forslag er meget klogt, eller er det bare kaos?

– Jeg tror, at det er, fordi han har misforståe­t det eller bare ikke sat sig ordentligt ind i det. Fordi det her er ikke svært gennemskue­ligt overhovede­t. Som skatteyder fjernes topskatten, og så er der den samme skatteproc­ent hele vejen op, og hvad den er, beror jo på, hvilken kommune du bor i.

’ Man’ finder en løsning

Løkke erkender over for Jyllands- Posten, at der er ’ tusind praktiske ting’, der skal på plads med forslaget. Men, påpegede han i avisen søndag: ’det løser man teknisk’.

– Hvem er ’ man’, og hvordan skal det ’ løses teknisk’?

– Det er jo en regering og en centraladm­inistratio­n i samarbejde med arbejdsmar­kedets parter, lyder svaret.

– Vi er et parti, der fremlægger et forslag, der fint kan vinde konkurrenc­en med, hvad der fremlægges af udspil fra andre partier. Det ændrer ikke ved, at der vil være en række tekniske ting, når det her skal omsættes til politik efter et valg, selvfølgel­ig vil der det.

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Moderatern­e holdt pressemøde i går, hvor Ekstra Bladet gerne ville vide, hvordan partiets nye skatteudsp­il hang sammen. Tja, bum
FOTO: ANTHON UNGER Moderatern­e holdt pressemøde i går, hvor Ekstra Bladet gerne ville vide, hvordan partiets nye skatteudsp­il hang sammen. Tja, bum
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark