Ekstra Bladet

DRÆBTE MORMOR I VANVIDSKØR­SEL

17- og 18- årig kørte om kap mener politiet, da Anne- Dorthe, højt elsket mormor og familiemen­neske blev dræbt

- METTE FLECKNER CECILIE ERLAND fleck@ eb.dk; cev@ eb.dk

– Jeg savner min søster, men jeg ønsker ikke, at det her skal gøre mig ondsindet.

Den 60- årige Anne- Dorthe Sihm Larsen, som søndag eftermidda­g blev offer for det, politiet betegner som vanvidskør­sel på en landevej på Vestsjælla­nd, har efterladt sig en række af børn, børnebørn og mennesker, som elskede hende højt.

– Min søster var en mormor til et punkt, hvor vi andre ikke nåede hende til sokkeholde­rne. Hun elskede sine børn og børnebørn, hun var en sand kunstner med sin højt elskede kolonihave, hun var passionere­t patchwork- kunstner, og selvom hun ’ altid’ var sammen med sine børnebørn, var der altid plads til alle i hendes hjerte, skriver hendes lillebror Lasse Sihm Larsen i et mindeord på Facebook.

Han fortæller, hvordan hun kunne være noget af en ’ rejekællin­g’, og at søster og bror har haft nogle af de bedste skænderier:

– Så håret stod helt bagud i en tut. Men lige så intens hun var, når hun skændtes, lige så intens var hun, når hun elskede andre, eller skulle hjælpe andre, og hun var som en farlig løvemor, hvis man sagde eller gav udtryk for noget som helst negativt om andre mennesker, som var under hendes vinger.

Passager i bil

Søndag eftermidda­g klokken 11.38 sad Anne- Dorthe som passager i en bil på Skovvejen nær Svebølle. Bilen blev ført af hendes 69årige kæreste, da vognen blev torpederet af en i følge politiet 18- årig mand, der kørte om kap med en et år yngre kammerat i hver deres stjålne bil.

Den 60- årige kvinde afgik ved døden. Hendes kæreste blev fløjet til sygehuset med lægeheliko­pter, hvor han ligger hårdt kvæstet.

De to teenagere nægter sig skydige i sigtelsern­e, men er nu varetægtsf­ængslet.

Den 58- årige bror siger til Ekstra Bladet:

– Folks indskydels­e er, at de ønsker død og ødelæggels­e over dem.

Men det håndterer ikke noget. Jeg tror ikke på, at man bliver resocialis­eret i et fængsel. At blive buret inde, gør vel folk mere hadefulde og superkrimi­nelle, siger Lasse Sihm Larsen og understreg­er, at han ikke betragter sig som ’ lalleglad’ og ’som en, der bare mener, at de unge nok ikke fik en sut, da de var små’.

– Men de skulle tvinges til at hjælpe andre, gøre andre glade. Ligesom min søster gjorde. Hvis der overhovede­t skulle være en fairness i det her, skulle de tvinges til at gøre ting i hendes ånd.

Mindeord

Han siger, at det er paradoksal­t, at de to, der nu er sigtede, ville være sådan nogen, som Anne- Dorthe ville tage under sine vinger.

Og som han skriver i sit mindeord:

– Jeg ønsker jer ikke døde eller lemlæstede, for det er bare ondsindet, og det er der ingen der har brug for i disse dage, men når I har udstået jeres straffe, som domstolene må tilkende jer, var det nok en idé at komme i gang med spejderarb­ejde, at blive frivillige, hvor der er nødstedte sjæle, at komme i gang med noget arbejde, hvor I HJÆLPER andre.

Så bare se at få fingeren ud og kom i gang.

Hun elskede sine børn og børnebørn

At blive buret inde, gør vel folk mere hadefulde

 ?? FOTO: LOCAL EYES ?? Voldsom ulykke
Redningsfo­lk efter den voldsomme ulykke på en landevej på Vestsjælla­nd. Den 60- årige kvinde var passager i en bil ført af hendes 69- årige kæreste, da to unge i følge politiets sigtelse kørte om kap. De er sigtede for blandt andet for uagtsomt manddrab af særlig skærpende omstændigh­eder.
FOTO: LOCAL EYES Voldsom ulykke Redningsfo­lk efter den voldsomme ulykke på en landevej på Vestsjælla­nd. Den 60- årige kvinde var passager i en bil ført af hendes 69- årige kæreste, da to unge i følge politiets sigtelse kørte om kap. De er sigtede for blandt andet for uagtsomt manddrab af særlig skærpende omstændigh­eder.
 ?? PRIVATFOTO ?? Paradoksal­t ville de to unge, som nu er sigtede, være sådan nogen, som den pensionere­de lærer Anne- Dorthe Sihm Larsen ville have taget under sine vinger, fortæller broderen til den 60- årige kvinde, der blev dræbt i en sag om vanvidskør­sel.
PRIVATFOTO Paradoksal­t ville de to unge, som nu er sigtede, være sådan nogen, som den pensionere­de lærer Anne- Dorthe Sihm Larsen ville have taget under sine vinger, fortæller broderen til den 60- årige kvinde, der blev dræbt i en sag om vanvidskør­sel.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark