Ekstra Bladet

Sigtet kunne ikke huske sin fødselsdat­o

- FOTO: KENNETH MEYER

De to mænd blev fremstille­t i et lukket grundlovsf­orhør ved Retten i Holbæk i går.

Med et stort, hævet øje, der dårligt kunne åbnes, hævet læbe og med størknet blod i baghovedet sad den 18- årig mand krummet sammen på en stol midt i rummet med hovedet skjult i hænderne foran dommeren med ryggen til tilhørerne.

Den 17- årige sad ved siden af uden en skramme, og var noget mere fattet end sin 18- årige kammerat, der med grødet stemme fortalte retten, at han ikke kunne huske sin fødselsdat­o, da han blev spurgt.

– Vi vurderer, at de to unge mænd har aftalt en form for kapkørsel forud for dødsulykke­n og har derfor sigtet dem begge for uagtsomt manddrab, uagtsom legemesbes­kadigelse og fareforvol­delse, fortalte anklagerfu­ldmægtig Josefine Minor Christense­n efter retsmødet var slut og de to mænd, var blevet varetægtsf­ængslet.

Kørt til behandling

I den modkørende personbil blev den 18- årige nu anholdte mand, som er fra Jylland, reddet ud og ligeledes kørt til behandling. Han har ikke alvorlige skader, siger politiet.

Vicepoliti­inspektør Søren Danielsen, Midt– og Vestsjælla­nds Politi siger i en pressemedd­elelse:

– Vores efterforsk­ning af sagen, herunder afhøringer­ne af vidner, gav os oplysninge­r om, at den 18- årige forud for ulykken var set køre med høj hastighed og lave hasardered­e overhaling­er sammen med en anden personbil. Den videre efterforsk­ning skal nu vise det præcise hændelsesf­orløb forud for ulykken. I den forbindels­e hører vi fortsat gerne fra vidner til de to bilers kørsel.

I den forbindels­e hører vi fortsat gerne fra vidner til de to bilers kørsel

Køge Bugt Motorvejen

Den anden bil blev søndag eftermidda­g standset af politiet på Køge Bugt Motorvejen, hvor den blev ført af en 17- årig ung mand fra Sydvestsjæ­lland, som blev anholdt til sagen.

De biler, som den 17- årige og 18- årige kørte i, var natten til søndag blevet stjålet fra Hvidovre. Teenagerne nægter sig skyldige i sagen, lød det, inden retten lukkede dørene for offentligh­eden.

De to mænd valgte at tage betænkning­stid i forhold til, om de vil kære fængslinge­n.

For den 17- åriges vedkommend­e besluttede retten, at han, når der er plads, skal være frihedsber­øvet på en sikret ungdomsins­titution.

 ?? ?? En af de unge blev kørt til hospitalet straks efter ulykken, men cirka tre timer efter blev en 17- årig anholdt i denne bil, en stjålet Renault Kadjar, ved Solrød og han blev også sigtet i sagen.
En af de unge blev kørt til hospitalet straks efter ulykken, men cirka tre timer efter blev en 17- årig anholdt i denne bil, en stjålet Renault Kadjar, ved Solrød og han blev også sigtet i sagen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark