Ekstra Bladet

’JEG HAR ALDRIG FØLT MIG SÅ DÅRLIG’

DANSK VM- MARERIDT: Adam Holm Jørgensen er dybt skuffet over sin indsats ved U23-VM i enkeltstar­t. Det danske talent sluttede som nummer 30

- Anders Junge Ernst aje@ eb.dk

Han var anset som en af outsiderne til at kæmpe med om VM- guldet, men mandagens enkeltstar­t i U23- klassen udviklede sig til et sandt mareridt for Adam Holm Jørgensen.

Den talentfuld­e dansker sluttede helt nede som nummer 30 og var næsten fire minutter efter vinderen, Søren Wærenskjol­d, der med sin sejr sørgede for, at den norske VM- fest fortsætter.

Det facit gjorde selvsagt ondt på den danske landsholds­rytter, der har svært ved at finde en forklaring på sin nedtur.

– Jeg er superskuff­et. Jeg ved ikke helt, hvad der går galt.

Jeg rammer forhåbentl­ig en offday, men jeg har aldrig følt mig så dårlig, som jeg gjorde i dag, siger Jørgensen til Ekstra Bladet.

Allerede efter de første par kilometer på ruten kunne han notere, at det ikke gik som planlagt. Og så bliver en tidskørsel på næsten 30 kilometer en ekstra hård kamp på det mentale plan.

– Jeg prøver at køre det bedste, jeg kan, men kan godt fornemme, at der er et eller andet helt galt. Det bliver jeg selvfølgel­ig demotivere­t af, fortæller danskeren.

Uventet nedtur

Det lå på ingen måde i kortene, at enkeltstar­ten skulle udvikle sig, som den gjorde.

Jørgensen har haft en fin fornemmels­e i dagene op til mesterskab­et og føler, at han kun er blevet bedre, efterhånde­n som konkurrenc­en nærmede sig.

Nu venter en ny kamp. Han har få dage til at rejse sig, inden U23- linjeløbet finder sted senere på ugen.

– Jeg er stadig ung, så jeg må tænke på det som en form for læring og komme over det så hurtigt som muligt og fokusere på fredagen.

Og en optur

Skuffelsen ryster man dog ikke lige af som det første, lader Jørgensen forstå.

– Det bliver lidt hårdt de næste par dage. Men sådan er cykling nogle gange. Jeg skal hjem og tale med nogle forskellig­e mennesker.

For Danmarks anden repræsenta­nt i discipline­n blev bekendtska­bet med asfalten i Wollongong anderledes positiv.

Carl- Frederik Bévort blandede sig længe i medaljekam­pen, men raslede lidt ned i tabellen til sidst og noterede sig for en sjetteplad­s i sin første VM- enkeltstar­t i denne klasse.

Jeg prøver at køre det bedste, jeg kan, men kan godt fornemme, at der er et eller andet helt galt

 ?? FOTO: ALEX WHITEHEAD/ RITZAU SCANPIX ?? Sløj dag
Allerede efter få kilometer kunne Adam Holm Jørgensen mærke, at det blev en dårlig dag på cyklen.
FOTO: ALEX WHITEHEAD/ RITZAU SCANPIX Sløj dag Allerede efter få kilometer kunne Adam Holm Jørgensen mærke, at det blev en dårlig dag på cyklen.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark