Ekstra Bladet

Her er S- toppens valgplan

-

Socialdemo­krater – høje som lave – drømmer søde drømme om en offentlig ydmygelse af Sofie Carsten Nielsen, den radikale leder der vil vælte Mette Frederikse­n torsdag 6. oktober, hvis der ikke er udskrevet valg forinden.

Men selvom mange socialdemo­krater gerne så Mette Frederikse­n sætte hårdt mod hårdt, så kommer det ikke til at ske. Valget er lige om hjørnet.

Det er meldingen fra en lang række topsociald­emokrater, som Ekstra Bladet har talt med i forbindels­e med partiets årsmøde i Aalborg og de følgende dage.

Dermed står det klart, at valgudskri­velsen kommer inden den radikale deadline.

Statsminis­teren kommer ikke til at satse på at vinde stirrekonk­urrencen. Kun en uforudset hændelse i nyhedsbill­edet synes derfor at kunne ændre ved udskrivels­en af valg inden for de kommende to uger.

Lad showet begynde

Det nøjagtige tidspunkt for udskrivels­en er endnu ikke lagt fast, og der arbejdes med flere scenarier, men der er en køreplan for en lille håndfuld udspil, som skal være kørt ud over rampen inden udskrivels­en.

Det drejer sig blandt andet om en 2030- plan, en konkretise­ring af et lønløft i sundhedsse­ktoren og ny politik i forhold til landdistri­kterne, der ventes at blive et stort emne i valgkampen i lyset af Inger Støj berg og Danmarks demokrater­ne.

Desuden ønsker regeringen at færdiggøre forhandlin­ger om loft over danskernes energiregn­ing denne vinter. En aftale om psykiatrie­n er også på ønskeliste­n. Men ingen af disse er betingelse­r for valgudskri­velsen. Den kommer uanset hvad.

Der lyder positive toner omkring en aftale på energiområ­det, men skulle forhandlin­gerne stadig svæve i det uvisse, vil regeringen formentlig appellere til, at forhandlin­gerne for danskernes skyld alligevel holdes flydende trods valgets udskrivels­e. Danskernes privatøkon­omi skal ikke holdes som gidsel i det politiske spil, lyder det.

Der var kursus for fodfolket i brugen af video og net i en moderne valgkamp

Usædvanlig­t skridt

Mette Frederikse­n var selv inde på samme pointe, da hun mødte pressen på årsmødet. Den melding anses i partiet som en statsminis­ter, der baner vej for en anderledes valgkamp, hvis energikris­en kalder på det.

Forhandlin­gerne i en valgkamp vil dog være et yderst usædvanlig­t skridt, da ministerie­rne normalt overgår til at være såkaldte arbejdsmin­isterier under valgkampe. Så det regnes som en nødløsning.

Under den årlige partikomsa­mmen i Aalborg emmede stemningen da også af valgets komme. I boden med badges og kuglepenne kunne man købe strips til ophængning af plakater. Og der var kursus for fodfolket i brugen af video og net i en moderne valgkamp. Politiske nørder, vælgere, partisolda­ter, tvivlere og alle andre: God fornøjelse, om lidt begynder showet.

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Mette Frederikse­n kommer til at give sig. Sofie Carsten Nielsen får sit efterårsva­lg.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Mette Frederikse­n kommer til at give sig. Sofie Carsten Nielsen får sit efterårsva­lg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark