Ekstra Bladet

MINISTER OPDIGTEDE FORHANDLIN­GER

Kaare Dybvad ( S) afviser at svare på, hvad han vil gøre ved reglerne for familiesam­menføring, fordi der pågår forhandlin­ger

- CECILIE GULDBERG EMMELY SMITH guld@ eb.dk es@ eb.dk

Siden juli har Ekstra Bladet forsøgt at få udlændinge- og integratio­nsminister Kaare Dybvad Bek ( S) til at svare på, hvad han og regeringen vil gøre ved de problemer, som reglerne for ægtefælles­ammenførin­g medfører for en lang række danskere og deres ægtefæller.

Ministeren har gang på gang afvist at komme med regeringen­s udspil til en løsning.

Vi har haft ét møde, hvor vi stillede spørgsmål, og dem venter vi stadig på svar på

I første omgang lød det, at han ventede på at få ’ oversendt’ en rapport, men da den var kommet, afviste han stadig at svare.

Også selvom det nu er 251 dage siden, at regeringen ville have sagen undersøgt.

Kan ikke genkendes

Da Ekstra Bladet fangede Kaare Dybvad Bek på Socialdemo­kratiets kongres i Aalborg, afviste han igen at svare, men nu med henvisning til, at der var forhandlin­ger i gang.

– Vi sidder og forhandler om det i øjeblikket. Det er jo sådan, det foregår på Christians­borg, lød det fra Kaare Dybvad Bek.

Samme melding lød på Twitter, da Ekstra Bladet atter engang spurgte ministeren, om han ville overveje at stille op.

’ Men som jeg sagde til Kristoffer ( journalist på Ekstra Bladet, red.), så forhandler vi med Folketinge­ts partier. Min erfaring er, at den slags forhandlin­ger ikke bliver nemmere, hvis man fører dem i pressen,’ skrev ministeren efterfulgt af en smiley.

Men de øvrige partier kan ikke genkende, at der

Mit indtryk er, at der ikke sker noget

skulle være forhandlin­ger i gang.

– Nej, det er ikke mit indtryk, at forhandlin­gerne er gået i gang. Mit indtryk er, at der ikke sker noget, og at vi meget gerne vil have, at der sker noget, lyder det fra Venstres udlændinge­ordfører, Mads Fuglede.

– Ministeren siger ellers, at I sidder og forhandler om det i øjeblikket?

– Det venter jeg så på bliver rigtigt. Jeg håber, at vi når det, inden der sker alt muligt andet. Vi vil meget gerne levere på det her. Der sidder nogle derude og forventer, at vi rent faktisk gør noget ved det, siger Mads Fuglede.

Samme melding lyder fra Radikale Venstre og Enhedslist­en.

Udlændinge­ordfører Marcus Knuth fra de konservati­ve mener, at Kaare Dybvad ikke ligefrem har ’sat skruen dybt i vandet’ for, at der skal ske noget.

– Vi har haft ét møde, hvor vi stillede spørgsmål, og dem venter vi stadig på svar på. Jeg har ikke lige tjekket min indbakke de sidste par timer, men jeg har ikke set, at der er indkaldt til noget, siger Knuth.

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ?? Ministeren påstår, at han er midt i forhandlin­ger. Folketinge­ts øvrige partier har dog ikke hørt om dem.
FOTO: PHILIP DAVALI Ministeren påstår, at han er midt i forhandlin­ger. Folketinge­ts øvrige partier har dog ikke hørt om dem.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark