Ekstra Bladet

SMITTET MED CORONA

ISOLERET: Kongehuset vil ikke oplyse, hvor medtaget dronningen er

- PERNILLE CHRISTENSE­N CHRISTIAN MEJDAHL pc@ eb.dk cm@ eb.dk

I mandags var dronning Margrethe til begravelse af dronning Elizabeth i London. Nu sidder den danske regent isoleret.

Den 82- årige regent er for anden gang blevet smittet med covid- 19. Det meddelte kongehuset i en pressemedd­elelse i går.

Aflyser arrangemen­t

’ Hendes Majestæt Dronningen blev i aftes testet positiv for covid- 19 og opholder sig nu på Fredensbor­g,’ lyder det blandt andet i meddelelse­n fra kongehuset.

I morgen aften skulle dronningen havde været vært for et aftenselsk­ab på Christianb­org for blandt andre regeringen og andre spidser i anledning af dronningen­s 50- års regeringsj­ubilæum. Det arrangemen­t må Frederik og Mary nu tage sig af, mens dronningen følger myndighede­rnes anbefaling og holder sig isoleret på Fredensbor­g.

Ikke testet

Kongehuset meddeler til Ekstra Bladet, at kronprins Frederik og kronprinse­sse Mary ikke er blevet testet, da man kun bliver testet, hvis man har symptomer.

Kronprins Frederik og kronprinse­sse Mary er ikke blevet testet

Hvor hårdt dronningen er ramt af corona, ønsker kongehuset ikke at oplyse til Ekstra Bladet.

Dronningen har valgt at følge de danske sundhedsmy­ndigheders anbefaling om vaccine. Tidligere har dronning Margrethe over for Ritzau bekræftet, at hun er vaccineret tre gange mod coronaviru­s.

Tusindvis samlet

Hvor og hvornår dronningen er blevet smittet, kan være en noget nær umulig opgave at opspore, men i weekenden og tidligere på ugen var hun tæt sammen med tusindvis af mennesker i London til dronning Elizabeths begravelse.

Dem, hun har været i nærheden af, er informeret om hendes sygdom.

 ?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/ RITZAU SCANPIX ?? Dronning Margrethe skulle have været vært ved et aftenselsk­ab på Chrisitans­borg på fredag, men har i stedet givet stafetten videre til kronprinsp­arret.
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/ RITZAU SCANPIX Dronning Margrethe skulle have været vært ved et aftenselsk­ab på Chrisitans­borg på fredag, men har i stedet givet stafetten videre til kronprinsp­arret.
 ?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/ RITZAU SCANPIX ?? Kronprins Frederik og kronprinse­sse Mary overtager rollen som værter til Christians­borg- selskabet i morgen. Her ses de til dronningen­s 50- års regeringsj­ubilæum tidligere denne måned.
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/ RITZAU SCANPIX Kronprins Frederik og kronprinse­sse Mary overtager rollen som værter til Christians­borg- selskabet i morgen. Her ses de til dronningen­s 50- års regeringsj­ubilæum tidligere denne måned.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark