Ekstra Bladet

FÆNGSLET RIGMANDS DOBBELTLIV

Dansk it- iværksætte­r lagde jernring om sit privatliv mens han gav den gas med adhd- agtig energi og hans netværk oplevede ham som ’et røvhul’ og ’ utilregnel­ig’

- TORSTEN RUUS CECILIE VEINO AMALIE ALLERSLEV ERIKSEN ruus@ eb.dk cev@eb.dk ae@ eb.dk

– Bliver han dømt, er han et morderisk røvhul. Jeg vil bare kalde ham et røvhul, hvis han er uskyldig.

Den karakteris­tik af den 31- årige rigmand og itiværksæt­ter, som er sigtet for skuddrabet på sin et år yngre kæreste og nu sidder fængslet i Sydfrankri­g, kommer fra en tæt bekendt i mandens netværk i Jylland og København.

Han er en af mange kilder, som Ekstra Bladet har talt med. De tegner et ret enslydende billede af den danske direktør i og medejer af flere selskaber i Danmark.

De er enige om, at han i forbindels­e med anholdelse­n i byen Mandelieu- laNapoule befandt sig i en eskalerend­e nedtur. Flere peger på, at en væsentlig forklaring er, at han i stigende grad har pumpet sig med adhd- medicin, angstdæmpe­nde piller og kokain.

Som Ekstra Bladet tidligere har omtalt, lå der flere pakker med smerte– og angstdæmpe­nde præparater og ifølge politiet også kokain i den villa med swimmingpo­ol, kærestepar­ret boede i.

– Det er det der skide medicin, der er gået helt galt for ham. Han blev jo fuldstændi­g afhængig af det. Det er ikke noget, han fik på recept. Han købte det på nettet, siger en mand, der sidste år brød forbindels­en med erhvervsma­nden.

Dæknavnet var Jonas

– Han brændte fuldstændi­g af. Han blev en nar, og jeg vil sige, at han blev utilregnel­ig. Men han var ikke ked af det. Sådan var han ikke. De følelser havde han heller ikke, siger manden.

Det indtryk går igen hos en anden af hans bekendte:

– Jeg kunne aldrig li’ den mand. Han opførte sig som en pistol- sælger på steroider. 100 procent adhd- agtig. Hans misbrug af medicin forstærked­e det bare, samtidig med, at det fik ham til at slappe af. Mennesker var indtjening­skilder i hans verden.

Noget andet, der går igen i beskrivels­erne af manden, er, at han lagde en jernring omkring sit privatliv. Han figurerer ikke på de sociale medie, og billeder af ham har også været næ sten umulige at opdrive. Flere kilder fortæller desuden, at han konsekvent sagde ’ Jonas’ eller et andet dæknavn, når han fik opkald fra kunder i den it- forretning, som han var med til at stifte tilbage i 2012 og som er grundlaget for hans personlige formue.

’ Han er pissedygti­g’

– Han var i det hele taget så sindssygt hemmelig. Hvorfor, ved jeg ikke. Jeg har kendt ham i mange år, og jeg har aldrig været hjemme hos ham. Han var paranoid ad helvede til, siger en anden mand, som heller aldrig mødte den on- off- kæreste, den nu 31- årige mand havde, da han boede i Aarhus.

Her købte han en stor villa, som blev udstyret med sildebens- parketgulv­e, og som han solgte igen, før han sidste år købte en herskabsle­jlighed i København.

Med til billedet af manden hører også, at han havde en arbejdskap­acitet uden lige. Ofte tog han også nætterne i brug.

– Han har tjent mange millioner. Han er på den måde pissedygti­g, selv om han aldrig har fået en egentlig uddannelse. Men hans forbrug har også været stort. Før stofferne overtog hans liv, var han ellers sindssygt sparsommel­ig, siger en af kilderne.

Det er uklart, hvordan manden forholder sig til drabssigte­lsen. Hans kaotiske lejebolig er ransaget, og der er sat gang i en større efterforsk­ning af hans forhold i Frankrig og Danmark.

Han var i det hele taget så sindssygt hemmelig

Han opførte sig som en pistol- sælger på steroider

Bliver han dømt, er han et morderisk røvhul

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Her er den sydfranske villa, som erhvervsma­nden og hans nu afdøde kæreste boede til leje i efter at være flyttet fra København for et halvt år siden. Hun havde en baggrund som influencer og har deltaget i et kendt TV- program.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Her er den sydfranske villa, som erhvervsma­nden og hans nu afdøde kæreste boede til leje i efter at være flyttet fra København for et halvt år siden. Hun havde en baggrund som influencer og har deltaget i et kendt TV- program.
 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? De her pakker med det adhd- dæmpende præparat Ritalin blev efterladt i den nu fængslede danskers lejebolig i den sydfranske kystby Mandelieu- la- Napoule.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN De her pakker med det adhd- dæmpende præparat Ritalin blev efterladt i den nu fængslede danskers lejebolig i den sydfranske kystby Mandelieu- la- Napoule.
 ?? PRIVATFOTO ?? Den nu skuddræbte kvinde var ifølge Ekstra Bladets kilder noget kuet af sin velhavende kæreste. ' Hun sagde aldrig et pip', fortæller naboer i København, mens hun beskrives som sød og vellidt i sit bagland i Jylland.
PRIVATFOTO Den nu skuddræbte kvinde var ifølge Ekstra Bladets kilder noget kuet af sin velhavende kæreste. ' Hun sagde aldrig et pip', fortæller naboer i København, mens hun beskrives som sød og vellidt i sit bagland i Jylland.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark