Ekstra Bladet

Kan sidde i arresten i årevis

-

Den 31- årige blev sat foran en dommer ved retten i Grasse tirsdag efter anholdelse­n to dage forinden.

Ekstra Bladet har talt med to efterforsk­ere fra kriminalpo­litiet i Nice, som fortæller, at den danske mand blev fremstille­t bag lukkede døre og derfor kan de ikke udtale sig om sagen. Derfor er det også kun manden selv og den undersøgen­de dommer, der ved hvordan iværksætte­ren forholder sig til sigtelsen.

Sagt for meget

– Vi har allerede sagt mere, end vi bryder os om, sagde efterforsk­erne, da Ekstra Bladet spurgte ind til den almindelig­e retsproced­ure i Frankrig. Ifølge Ekstra Bladets kilde med indsigt i det franske retssystem, får en mistænkt tildelt en advokat inden første politiforh­ør.

Det er normalt, at et grundlovsf­orhør bliver afholdt to gange 24 timer efter anholdelse­n.

Herefter bliver man så varetægtsf­ængslet, muligvis frem til dom, hvilket kan tage flere år.

En forsvarsad­vokat kan løbende anmode om, at få sin klient foran en dommer i et forsøg på at blive løsladt, hvilken man typisk gør, hvis der under efterforsk­ningen af en sag, fremkommer materiale til fordel for den varetægtsf­ængslede.

Det er uklart, hvor at manden sidder fængslet, men det mest nærliggend­e er arresthuse­t i Grasse, som ligger en lille køretur op langs kringlede og stejle veje.

Bag pigtrådshe­gn

Helt øde i bjergomgiv­elserne tårner en høj ydre mur op, der forhindrer de indsatte i at se den behagelige udsigt nedover kysten.

Bag murerne er der to pigtrådshe­gn, og fra en lille bakketop kan man skimte de små celler.

Det fremgår på fængslets hjemmeside, at der ligesom i resten af Frankrig er langt flere indsatte end fængslet faktisk er beregnet til.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Overfyldt arresthus
I byen Grasse ligger et kæmpe arresthus, hvor der ligesom andre steder i Frankrig, er en voldsom overbelægn­ing af fænger.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Overfyldt arresthus I byen Grasse ligger et kæmpe arresthus, hvor der ligesom andre steder i Frankrig, er en voldsom overbelægn­ing af fænger.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark