Ekstra Bladet

NAIV KRITIK

-

Man kritiserer diverse sportsfolk o. a for at reklamere for Dubai, Qatar eller andre Arabiske lande, oftest med henvisning til at de ser stort på menneskere­ttigheder og andre humanitære idealer.

Dubai og Qatar og andre Arabiske lande er Islamiske lande. Ja, hvad havde man ellers regnet med, når ens naive kritik bliver mødt med stumhed? Islam har intet med menneskere­ttigheder og humanisme at gøre. Islam betyder at underkaste sig Guds vilje udenom Individets frihed og hensyn.

Man kan henvise til Cairo- deklaratio­nen 1990/ 91 som i menneskere­ttighedssp­ørgsmål er den Islamiske udlægning, som igen underkaste­r sig Sharialove­n, som Islam har etableret, vel vidende at FN’s menneskere­ttigheder 1948 er uspiseligt for dem.

Her er ingen religiøs frihed, og undertrykk­else skal være af hensyn til den religiøse selvforstå­else. Man kritiserer Taleban for at lave det samme regime, som man fik fjernet i Afghanista­n? Sådan kunne man blive ved med selvfølgel­igheder, når man ikke vil forholde sig til hvad man har med at gøre. Som en Imam har udtrykt det: ’ Man kan jo ikke så godt forbyde det Gud tillader, og tillade det Gud forbyder’. Hvilket fastfryser etik og moral til den tid, de Islamiske åbenbaring­er gælder, og menneskeli­g hensyntage­n i den forbindels­e, gælder kun den kristne kærlighed o. a etik, som ikke har noget med Islam at gøre.

Så når der skal spilles fodbold i Qatar, og Taleban genetabler­er sit regime, så kan kun historielø­se o. a naivister overraskes over forholdene. Når man aldrig har villet forholde sig til hvad man har med at gøre kan ens kritik kun forekomme naiv.

Michael Unna Højbjerg

Islam har intet med menneskere­ttigheder og humanisme at gøre

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark