Ekstra Bladet

MÆHLE I MOD VIND

– Jeg ved ikke, hvilket ben jeg skal stå på, konstatere­r Joakim Mæhle, der mangler spilletid i Atalanta

- MADS GLENN WEHLAST RASMUS GLUD FOTO: LARS POULSEN mgw@ eb.dk glud@ eb.dk

Det ligner ikke et ægteskab, der varer evigt.

Forholdet mellem Atalanta og Joakim Mæhle kan man roligt betegne som på vej ind i den kritiske fase.

De er endnu ikke nået til skilsmissf­asen, men den kommer, hvis ikke der hurtigt sker forandring­er. Forstået på den måde, at parterne har sværere ved at finde de lykkelige stunder i en tid, hvor de også har slidt lidt på hinanden.

– Jeg er meget glad for at være i Atalanta, men det er lidt frustreren­de, at jeg ikke ved, hvor jeg står i forhold til spilletid. Jeg ved ikke, hvilket ben jeg skal stå på, konstatere­r Joakim Mæhle.

– Jeg spillede de første to kampe, røg siden på bænken de næste tre, hvorefter jeg fik fuld spilletid senest, da vi vandt 1- 0 foran 60.000 tilskuere ude mod Roma.

– Nu håber jeg, at den sejr og min præstation giver dem lidt at tænke på. Men ærlig talt har det været lidt svært at finde rundt i for mig, erkender den danske landsholds­spiller.

Satte alt på pause

I sidste halvdel af seneste sæson spillede han heller ikke så meget, som han havde håbet og forventet.

Derfor var Mæhle og hans agenter op til den nye sæson klar til at trykke på knappen i jagten på mere spilletid i en ny klub. – Men så satte vi det hele på pause, efter at jeg havde spillet de to første kampe i sæsonen. Siden kom jeg så til at sidde ude de følgende tre. Og det er ikke optimalt, fastslår han.

Atalanta- cheftræner Gian Gasperini var ude i medierne og fortælle, at Mæhle var en af de spillere, der gik rundt med mobiltelef­onen hele sidste dag i transfervi­nduet i jagten på et klubskifte.

– Jeg sad ikke med telefonen i hånden hele dagen. Men træneren vidste godt, at der var en chance for et klubskifte. Når man ikke spiller, leder man altid efter andre muligheder og et bedre sted at være, forklarer Joakim Mæhle.

Har lært meget

Spilletid i efteråret bliver meget afgørende for, om han også er i Atalanta, når januar- vinduet lukker i begyndelse­n af 2023.

– Selvfølgel­ig kigger vi efter muligheder. Hvis jeg skal skifte klub, vil jeg gerne et sted hen, hvor træneren vil bruge mig og kan se mine kvaliteter.

– Det er ikke så afgørende om det er i Premier League, Serie A eller i Bundesliga­en. Det vigtigste for mig er, at jeg skal føle mig værdsat og være en stor del af holdet.

Når man ikke spiller, leder man altid efter andre muligheder og et bedre sted at være

Ærlig talt har det været lidt svært at finde rundt i for mig

Hvis jeg skal skifte klub, vil jeg gerne et sted hen, hvor træneren vil bruge mig og kan se mine kvaliteter

– Jeg har lært utrolig meget taktisk i Atalanta, hvor jeg også er blevet meget bedre defensivt, påpeger Joakim Mæhle.

– Føler du dig ikke værdsat i Atalanta?

– Det er svært at sige. Jeg føler ikke, jeg får lov at udfolde mine kvaliteter. Mine stærkeste kvaliteter er i offensiven, og det mangler jeg lidt at udfolde i Atalanta, forklarer Joakim Mæhle.

Jagter spilletid

Nu håber han på en ny start efter landsholds­pausen, hvor masser af spilletid skal gøre ham knivskarp forud for VM- slutrunden om mindre end to måneder.

– Jeg er en spiller, som træneren kan stole på. Uanset om det er som højre eller venstre back. Derfor håber jeg, at han nu viser mig tillid, så jeg kan få masser af spilletid forud for VM.

– Spilletid er jo afgørende, når vi skal til VM. Det handler om rytme og form. Det er svært at få, uanset hvor meget man træner, hvis man sidder på bænken, konstatere­r den danske landsholds­spiller.

 ?? ?? Nederlag
Joakim Mæhle ærgrede sig godt og grundigt, da Kroatien scorede til 2-1 – og det går heller ikke ubetinget godt for ham ’ hjemme’ i hans italienske klub, Atalanta.
Nederlag Joakim Mæhle ærgrede sig godt og grundigt, da Kroatien scorede til 2-1 – og det går heller ikke ubetinget godt for ham ’ hjemme’ i hans italienske klub, Atalanta.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark