Ekstra Bladet

DU KÆMPER MOD EN HAJ

Sarah Mahfoud skal bokse den største kamp med dansk kvindelig deltagelse nogensinde, når hun i aften går i ringen mod Amanda Serrano

- CARL EMIL NIELSEN

I en gammel busgarage på Amager, hvor Sarah Mahfoud har brugt langt størstedel­en af sin tid de seneste mange uger, bliver de sidste forberedel­ser gjort, inden kursen sættes mod vest.

Der er plads til smil og grin, og man mærker ikke på den danske boksestjer­ne, at hun om lidt står over for sin ubetinget største kamp i karrieren – ja, faktisk den største kamp med dansk kvindelig deltagelse nogensinde.

I ringen i Manchester, hvor 21.000 tilskuere vil tage imod hende, venter en levende legende. Som indehaver af tre VM- bælter hersker der ingen tvivl om puertorica­nske Amanda Serranos favoritvær­dighed.

Undertippe­t

– Amanda og hendes team tror, de skal fange en fisk. Men de vil snart finde ud af, at de kæmper mod en haj, lyder det uden skælven i stemmen fra Mahfouds træner, Bernardo Checa.

For fem måneder siden stod Sarah Mahfoud igen i ringen efter to års ufrivillig coronapaus­e. Tyske Nina Meinke blev slået i en tæt kamp, og Mahfoud kunne skrive sin 11. profession­elle sejr af 11 mulige på cv’et.

Men den imponerend­e statistik blegner i forhold til aftenens modstander. 45 kampe med blot tre nederlag vidner om en utrolig hård modstander.

Heldigvis har Sarah Mahfoud det fint med at være undertippe­t.

– Jeg tror, hun er mest presset.

Jeg har klaret det hver gang. Det er, som om det kommer som en overraskel­se for folk

Jeg har prøvet at møde en, som jeg ved, jeg vinde over. Så mær

skal ker man presset på en anden måde.

– Jeg er blevet kaldt underdog til de fleste af mine kampe. ’ Det er en hård modstander. Kan hun klare det?’ Men jeg har klaret det hver gang. Det er, som om det kommer som en overraskel­se for folk. Jeg ved godt selv, hvad jeg kan, siger den 32- årige bokser.

Løfter niveauet

Amanda Serrano er regerende verdensmes­ter i forbundene WBC, WBO og IBO, mens Sarah Mahfoud er IBF- verdensmes­ter. Dermed er der hele fire VM- bælter i spil.

Selvom troen på egne evner er i

top, er det ikke en opgave, som Mahfoud tager let på.

– Der følger et stort ansvar med sådan en kamp.

Det her kan være med til at løfte det sportslige niveau hos kvinderne.

Ti gange igen

– Jeg ved, hvor hård hun er. Det kommer til at kræve alt af mig. Jeg ved, der er mange øjne, der hviler på mig. Jeg tænker også: ’ Fuck, hvad nu hvis det går helt galt.’ Men det er også det, der gør, at jeg kommer til at give mig 100 procent, siger Sarah Mahfoud.

I skrivende stund får man pengene ti gange igen, hvis man satser flaskepant­en på en dansk sejr i Manchester.

Men Sarah Mahfoud har gjort alt i sin magt for at stå knivskarpt.

Hendes boksetræne­r, Bernardo Checa, er blevet fløjet ind fra Nordirland, men som supplement har hun denne gang fået tilknyttet Mark Abildhauge som fysisk træner tre gange ugentligt. Dertil kommer hendes græske sparringsp­artner, Olga Papadatou, der blev nummer fem til VM i amatørboks­ning.

– Jeg har nogle rigtig gode mennesker omkring mig den her gang. Jeg har aldrig følt mig i så god form før, konstatere­r Sarah Mahfoud.

Det er første gang, at Sarah Mahfoud skal bokse en profession­el kamp uden for Danmarks grænser.

Kampen bliver sendt direkte på Viaplay i aften klokken 21.45.

 ?? ??
 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Fire bælter på spil
Sarah Mahfoud går efter sin 12. sejr ud af 12 mulige, når hun går i ringen mod Amanda Serrano.
FOTO: JONAS OLUFSON Fire bælter på spil Sarah Mahfoud går efter sin 12. sejr ud af 12 mulige, når hun går i ringen mod Amanda Serrano.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark