Ekstra Bladet

DÉT HAR KONEN ALDRIG SET FØR

59- årige Brian Holm har fået tid til helt nye gøremål, efter at han i sidste uge afsluttede sin lange karriere som sportsdire­ktør

- KENNETH BEYER

En lang og glorværdig karriere som sportsdire­ktør for Brian Holm er slut.

Sidste løb blev Luxembourg Rundt i sidste uge.

Det nye liv har naturligvi­s ikke nået at bundfælde sig endnu, da Ekstra Bladet taler med den 59- årige legende i dansk cykelsport, efter at han netop har været ude at cykle med blandt andre Matti Breschel.

– Bare det at man får et par timer ekstra fri hver dag, er helt sindssygt. Da min kone kom hjem den anden dag, så gik jeg og støvsugede. Hun havde aldrig set mig støvsuge før – nogensinde, fastslår han.

– Det lyder underligt, men det er sådan noget, man har tid til lige pludseligt, når jeg ikke arbejder døgnet rundt. Det er helt en befrielse, når man ikke tænker på tre ting ad gangen. Det er dejligt, konstatere­r Brian Holm.

Efterfølge­nde har han fået masser af beskeder fra kolleger og andre bekendte, som han har mødt gennem det mangeårige job som sportsdire­ktør.

Næsten som at dø

– Da jeg kommer hjem, begynder folk at skrive fra hele verden. Folk skriver nogle søde beskeder, men det er næsten, som om at jeg er død, ikke? Det er vemodigt, må jeg sige.

– Mekanikern­e og mange af de gamle ryttere skriver ’ tak’, som om vi aldrig ses igen, fortæller han.

– Folk skriver nogle søde beskeder. Det stikker lidt i hjertet, men så er det heller ikke værre end det. Der er større problemer i verden end at stoppe som sportsdire­ktør, fastslår han.

Ny aftale på plads

Selvom der er kommet flere fritimer i Brian Holms hverdag på det seneste, keder han sig bestemt ikke. Han holder både foredrag og arbejder som tv- ekspert for Discovery.

Og så kan han se frem til at blive rytteragen­t.

Det bliver sammen med den finske agent Jonna Lauka, der er en af Holms ryttere tilbage fra 1998.

– Der er en aftale på plads. Vi kører videre.

– Nu mangler jeg bare min licens. Jeg tror først, at næste kursus eller eksamen er til juni, men derfor kan Jonna godt skrive kontrakter, fastslår han.

– Eksamen bliver vel ikke noget problem?

– Nårh, nej, det er stille og roligt.

Dermed er fremtiden på plads, men det bliver med mere luft i kalenderen.

– Jeg kan godt stadig lide at tage til cykelløb, men måske ikke 180 dage om året, lyder det fra Brian Holm. kbs@ eb.dk

Da min kone kom hjem den anden dag, så gik jeg og støvsugede

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Meget mere frihed
Den nu forhenvære­nde sportsdire­ktør Brian Holm – her med sin søn på job i Esbjerg i 2019 – har fået en hel del mere tid til familien og de huslige sysler på det seneste.
FOTO: ERNST VAN NORDE Meget mere frihed Den nu forhenvære­nde sportsdire­ktør Brian Holm – her med sin søn på job i Esbjerg i 2019 – har fået en hel del mere tid til familien og de huslige sysler på det seneste.
 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Sportsdire­ktør Brian Holm giver de sidste instrukser til rytterne inden starten på 3. etape af PostNord Danmark Rundt 2021.
FOTO: ERNST VAN NORDE Sportsdire­ktør Brian Holm giver de sidste instrukser til rytterne inden starten på 3. etape af PostNord Danmark Rundt 2021.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark