Ekstra Bladet

EKSTREMT DYRT AT VÆRE IPHONE- FAN

Stor test af 14- serien: En prisstigni­ng på 18-19 procent for at få en ny iPhone er helt vildt, men hvad får du egentlig for pengene?

- JOHN G. PEDERSEN redaktione­n@ eb.dk

Går den, så går den ... Sådan lader det til, at Apple tænker, når nye telefoner skal prissættes. ❘ år har vi set den største enkeltståe­nde prisstigni­ng nogensinde på iPhones, så vidt jeg kan huske.

Standardmo­dellen iPhone 14 koster 1300 kroner mere end iPhone 13, da den kom i butikkerne – det svarer til næsten 19 procent mere. Men prisstigni­ngerne stopper ikke her. Selv den gamle model, iPhone 13, er steget.

Skal du have en af de nye iPhone 14- modeller, er prisen 8299 kroner for iPhone 14 i den billigste konfigurat­ion. Den dyreste model er iPhone 14 Pro Max med 1 TB lagerplads. Prisen er 16.499 kroner – hele 2300 kroner mere sammenlign­et med Maxmodelle­n sidste år.

’ Prisen på grisen’

Jeg tror ikke, at Apple får problemer med at sælge de nye telefoner. Apple har nemlig evner til at kaste magisk tryllestøv ud over fanskaren, som tilsynelad­ende paralysere­s og finder pengene frem.

Det hele pakkes ind i abonnement­er og afbetaling­sordninger, hvor det ’ bare er 30 eller 40 kroner ekstra om måneden’.

Budskabet er: Vil du have en ny iPhone, må du betale, hvad den koster.

□r den så pengene værd? Nej! Al rimelighed ophører, når priserne på en smartphone runder 8000 kroner. Det er latterlig mange penge – uanset mærke og producent, men kunderne har vænnet sig til, at det er ’ prisen på grisen’.

Jeg medgiver, at du får toppen af Apple- tech, hvis du køber 2022- modellerne, men især på iPhone 14 skal du se mere end almindelig­t godt efter for at opdage forandring­erne.

Budskabet er: Vil du have en ny iPhone, må du betale, hvad den koster

 ?? PR- FOTO ?? Hele iPhone 14- serien kommer med sikkerheds­funktioner, der kan skaffe hjælp i nødsituati­oner.
PR- FOTO Hele iPhone 14- serien kommer med sikkerheds­funktioner, der kan skaffe hjælp i nødsituati­oner.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? PR- FOTO ?? Er den nye iPhone 14 så pengene værd? Nej, mener Ekstra Bladets tech- anmelder. Al rimelighed ophører nemlig, når priserne på en smartphone runder 8000 kroner – uanset mærke og producent.
PR- FOTO Er den nye iPhone 14 så pengene værd? Nej, mener Ekstra Bladets tech- anmelder. Al rimelighed ophører nemlig, når priserne på en smartphone runder 8000 kroner – uanset mærke og producent.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark