Ekstra Bladet

Fokus på ældrefyrin­ger

-

’ Bedst over 60.’

Sådan hedder overskrift­en til en ny kampagne fra Djøf, hvor man kan nominere en kollega for dennes indsats på arbejdsmar­kedet, og hvor man selvsagt benytter lejlighede­n til at give et bud på, hvordan der kan skabes et bedre arbejdsmar­ked for de mest erfarne.

Tal fra □urostat viser, at Danmark halter efter Norge og Sverige med beskæftige­lsesfrekve­nsen for såvel de 60- 64- som for de 65- 69- årige.

’Jo ældre du er, jo mere oplever du forskelsbe­handling,’ konkludere­r Djøf om en netop afsluttet forskelsbe­handlings- undersøgel­se i eget regi.

Der er behov for en national handlingsp­lan, mener Djøf.

Skal bekæmpe fordomme

□t element i en sådan kunne ifølge Thomas Holberg, politisk konsulent hos Ældre Sagen, være et videns- og formidling­scenter, som skal påvirke arbejdsmar­kedet syn på seniorerne og bekæmpe fordomme.

– Vi skal have fokus på, at folk ikke kommer til at forlade arbejdsmar­kedet som resultat af en fyring på grund af aldersgræn­ser. Der er kommet færre, men de findes stadig. Det giver ikke mening i det arbejdsmar­ked, vi har i dag, siger han.

– Og tal viser endda, at seniorerne ryger først i den offentlige sektor, der burde gå foran med et godt eksempel.

– Der er en skævvridni­ng i, at folk er stillet så forskellig­t. På den ene side står vi med den udfordring, at vi prøver at styre vores tilbagetræ­kningsalde­r. Det har vi gjort via pensionsre­former, og det har været en overvælden­de succes i forhold til at få folk til at blive længere på arbejdsmar­kedet.

– Det kan blive en udfordring for vores velfærdssa­mfund, så vi skal have nogle arbejdsgiv­ere, som om ikke giver seniorerne positiv særbehandl­ing, så tænker sig godt om, før de afviser dem som ressource.

 ?? PR- FOTO ?? Arbejdsmar­kedets syn på seniorerne skal forandres, mener Thomas Holberg, politisk konsulent hos Ældre Sagen.
PR- FOTO Arbejdsmar­kedets syn på seniorerne skal forandres, mener Thomas Holberg, politisk konsulent hos Ældre Sagen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark