Ekstra Bladet

Test: iPhone 14 Pro

-

Den mest opsigtsvæk­kende designændr­ing siden iPhone 13 Pro er udskæringe­n på fronten til kamera og face id- sensorer.

Området er rykket lidt ned og navngivet ’ Dynamic ❘sland’. Apple har åbenbart ikke tænkt sig at fjerne ’ hullet’ helt, selvom der i dag findes skærmtekno­logi, som kan skjule hullerne og placere grafik på toppen. Når Apple ikke vil fjerne det teknisk, skal det bare have et fancy navn, stjernestø­v og softwarekæ­rlighed. Og det er lykkedes. Kort fortalt fyrer Apple den virkelig af i år, når det kommer til billeder

Dynamic ❘sland kan grafisk vise, hvilken musik du spiller, vejanvisni­nger fra navigation­en, informatio­n om lydløs tilstand – og meget andet. Grafisk ser det ud, som om ting ’ vokser ud og ind’ af området. Det ser fedt ud.

Du vil også elske, at udendørsly­sstyrken er fordoblet sammenlign­et med 2021- modellen. iPhone 13 Pro er således den telefon på markedet, der har den kraftigste lysstyrke.

Skærmen er i øvrigt altid tændt, da Apple nu har introducer­et always- on display, hvilket mange Android- telefoner har haft i årevis. Med always- on kan du se notifikati­oner, ur og baggrundsb­illedet uden at ’ vække’ telefonen.

Lysstyrken skrues meget langt ned, og opdatering­shastighed­en går fra 120 til 1 gang hvert sekund, men det betyder ikke, at batteriet drænes.

Faktisk er batteritid­en cirka den samme som på 2021- modellen – selvom skærmen nu er tændt hele tiden.

Apple anvender mobilens sensorer til at fastslå, om telefonen ligger i en lomme eller andet sted, hvor det ikke giver mening, at skærmen er tændt.

❘ disse situatione­r slukker den helt.

Kameraet har fået et kæmpe løft. Den nye 48- megapixels sensor er 65 procent større end på iPhone 13 Pro. Kort fortalt fyrer Apple den virkelig af i år, når det kommer til billeder.

Ud over mulighed for flere detaljer, når du tager et billede, er der også nye zoommuligh­eder. De mange flere pixels kan nemlig udnyttes, så telefonen digitalt kan skabe zoomede billeder uden at tabe kvalitet.

❘ lighed med iPhone 14 er der også kommet superstabi­lisatorfun­ktion i videooptag­eren, hvor du kan skyde nogle vilde actionshoo­ts.

Apple har skruet op for hastighede­n med en ny processorc­hip, som yder ti procent mere end sidste års modeller, og iPhone 14, men den største ændring ligger i en opdateret skærmstyri­ng, der sørger for, at skærmen ikke bruger for meget strøm.

Du får også detekterin­g af biluheld på Phone 14 Pro og 14 Pro Max.

iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max er stort set ens telefoner. Forskellen ligger i skærmstørr­elsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark