Ekstra Bladet

Revser danskere: Sgu for dårligt!

-

Annemiek van Vleuten har været ustoppelig i 2022, hvor hun har vundet alle tre Grand Tours.

Ikke engang en brækket albue kunne forhindre den hollandske superveter­an i at snuppe VM- trøjen med hjem fra Australien.

Det er der ifølge Ekstra Bladets cykelekspe­rt, Michael Rasmussen, én god grund til.

– Hun havde intet at tabe, og hun var den eneste, der turde sætte alt på et bræt.

De andre havde ligget og kørt forfølgels­esløb de sidste mange kilometer og var bange for at tabe en VMmedalje på asfalten.

– Annemiek van Vleuten har vundet alt. Hun er ligeglad med om hun bliver nummer fem eller ni i en spurt, så hun smed det hele i puljen, men de andre kiggede på hinanden, lyder analysen fra Michael Rasmussen.

Hvor var hjælpen?

For de danske kvinder blev det en blandet landhandel i linjeløbet.

Cecilie Uttrup Ludwig blev nummer fem, og som finalen udformede sig, kunne det ikke have været anderledes, mener Michael Rasmussen, MEN...

– Det er meget skuffende kørsel af de andre danske piger. Det er sgu for dårligt, at Cecilie Uttrup sidder alene, da der er 50 ryttere tilbage. Så hård er den bakke altså heller ikke.

– Hvis Cecilie skulle have haft en vinderchan­ce, så skulle de andre danskere have hjulpet bedre. Det er ringe, siger Michael Rasmussen og konkludere­r.

– Cecilie kom også over bakken som nummer fem, så hun var nok den femstestær­keste på dagen. I finalen kunne hun ikke rigtig gøre andet...

– Lige bortset fra det trick, som van Vleuten lavede. Cecilie kunne have satset det hele og gået dybt, men der er også en grund til, at det er van Vleuten, der gør det igen og igen ...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark