Ekstra Bladet

Engelske aviser raser over ydmygelsen kort før VM

-

Alarmklokk­erne kimer over det engelske fodboldlan­dshold her to måneder inden den blodplette­de VM- bold begynder at rulle i Qatar.

Harry Kane og co. blev pebet fra banen efter 1- 0- nederlaget til Italien på San Siro, som også har sat brand i de britiske medier dagen derpå.

Hjælpeløst, ultradefen­sivt og urovækkend­e er nogle af de ord, der er sat på Gareth Southgates mandskab, der nu er rykket ud af det fine selskab i Nations League, altså indtil UEFA finder en måde at redde den frygtelige situation på ...

– England led den ydmygelse at rykke ned i Nations Leagues næstbedste række, konkludere­r The Mirror, hvis fodboldled­erskribent, John Cross, skriver, at det engelske landshold risikerer at blive losset tilbage til de mørke dage, efter et lammende nederlag til Italien.

– Optimismen og de høje forventnin­ger forud for VM er efterhånde­n væk. Nu er det et hold, der ikke har scoret i syv timer og leder efter både form og identitet.

Peger på træneren

Velansete The Times smækker svesken på disken og skriver, at pilen efterhånde­n peger på landstræne­ren.

– Selvfølgel­ig bliver Gareth Southgate ikke fyret her på randen af VM, og specielt ikke, når man har så meget personlig troværdigh­ed forbundet med, at han skal lykkes, men FA begynder vel endelig at indse, at han ikke er nogen stor taktiker, hans ledelse i spillet mangler beslutsomh­ed, og han risikerer at spilde en god generation, skriver The Times under overskrift­en ’ Ingen sammenhæng, ingen ambition – England rykkede ned med et klynk’. Altid farverige The Sun maler også med den store pensel.

– Aftenens største jubelbrøl fra de engelske fans kom, da et papirfly, det nationale symbol på kedsomhed, blev sendt på banen helt oppe fra de bagerste pladser, skriver The Sun med henvisning til bovlamme, engelske landshold og skriver, at briterne skal være tilfredse, hvis England overhovede­t kommer videre fra VM i ' rædselsgru­ppen' med Wales, USA og Iran ...

England spiller sidste kamp i Nations Leagues Agruppe mandag mod Tyskland, mens Ungarn og Italien mødes i gruppefina­len.

Nu er det et hold, der ikke har scoret i syv timer og leder efter både form og identitet

 ?? FOTO: MARCO BERTORELLO/ RITZAU SCANPIX ?? Der er pres på den engelske landsholds­træner Gareth Southgate.
FOTO: MARCO BERTORELLO/ RITZAU SCANPIX Der er pres på den engelske landsholds­træner Gareth Southgate.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark