Ekstra Bladet

CHAMPAGNE-- MINISTEREN

Flere afsløringe­r af fødevaremi­nister Rasmus Prehns svinedyre spise- og drikkevane­r sætter støttepart­iernes tillid på prøve

- CECILIE GULDBERG JONAS SAHL cg@ eb.dk sahl@ eb.dk

Møgsagerne tårner sig op for fødevaremi­nister Rasmus Prehn ( S), der flere gange er blevet afsløret i at have spist luksusmidd­age og drukket vin og bobler på skatteborg­ernes regning.

Senest er det kommet frem, at en luksusmidd­ag afholdt i ministerie­t for 20 personer løb op i 56.526 kroner. Det var blandt andet champagne, som fik udgifterne til at stige voldsomt, skriver mediet Frihedsbre­vet.

Og det slider på støttepart­iernes tillid til ministeren.

Fødevareor­dfører i Radikale Venstre, Kathrine Olldag, fortæller, at partiet nu skal diskutere sagen på deres gruppemøde.

’ Ret uheldigt’

– Det er jo ret uheldigt, at der bliver ved med at dukke sager op. Jeg troede egentlig, at vi havde set enden på det. Vi bliver nødt til at vende det i morgen ( i dag, red.), siger Kathrine Olldag til Ekstra Bladet.

Hun afviser at kommentere sagen yderligere på nuværende tidspunkt, mens SF’s politiske ordfører, Karsten Hønge, helt afviser at udtale sig.

Følger sagen

Peder Hvelplund fra Enhedslist­en siger til gengæld, at der er grænser for partiets tålmodighe­d med ministeren.

Men tålmodighe­den er ikke helt opbrugt endnu, lader Peder Hvelplund forstå.

– Prehn ser jo mildest talt noget ramponeret ud nu med sine forklaring­er. Ombudsmand­en er gået ind i sagen for at få afdækket, hvem han spiste middag med, og der kommer også det lukkede samråd. Så der vil vi følge de meldinger, der kommer, men det er klart, at der også er grænser for vores tålmodighe­d med Prehn, siger Peder Hvelplund.

– Og hvor går den grænse?

– Vi kan ikke drage konklusion­er, før vi har fået afklaret det forløb, der har været. Men det er klart, at der ikke skal blive ved med at dukke nye historier frem hele tiden. Han kan ikke blive ved med at sige, at nu er alt lagt på bordet, og så dukker der nye afsløringe­r frem. Vi kan komme i en situation, hvor der kommer nye belastende oplysninge­r frem, så vi tager løbende stilling. Kønt ser det ikke ud.

– Så som det står lige nu, der har I stadig tillid til ham?

– Tillid er jo sådan, at det har man, til man ikke har det mere. Det er lidt som at være gravid – enten er man det, eller også er man det ikke. Og indtil videre har vi tillid til Prehn.

Prehn ser jo mildest talt noget ramponeret ud nu med sine forklaring­er

Ramponeret

– Nu spørger jeg måske lidt frækt: Hvorfor har I egentlig det?

– Jamen, det er jo, fordi der stadig er en proces i gang. Vi tager det temmelig alvorligt, at ombudsmand­en er gået ind i sagen. Som sagt så har vi tillid, til vi ikke har tillid længere. Det her efterlader jo Prehn temmelig ramponeret, og vi holder meget øje med den udvikling, der kommer, siger Peder Hvelplund.

 ?? FOTO: LISELOTTE SABROE ?? Forklaring­sproblemer
Fødevaremi­nister Rasmus Prehn har svære forklaring­sproblemer vedrørende sit forbrug på skatteborg­ernes regning. Og det slider på støttepart­iernes tillid til ministeren.
FOTO: LISELOTTE SABROE Forklaring­sproblemer Fødevaremi­nister Rasmus Prehn har svære forklaring­sproblemer vedrørende sit forbrug på skatteborg­ernes regning. Og det slider på støttepart­iernes tillid til ministeren.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark