Ekstra Bladet

BANDEVETER­AN STAK AF EFTER KNIVSTIKKE­RI

Det er en af de helt tunge drenge i den danske underverde­n, som ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er flygtet efter knivstikke­ri

- KRISTIAN KORNØ kkr@ eb.dk

Det er en bandeveter­an med et brutalt og blodigt cv, der er stukket af efter et knivstikke­ri 6. september 2022.

Klokken 20.06 bliver politiet kaldt ud haveforeni­ngen Musikbyen i Sydhavnen i København. På en af stierne finder ordensmagt­en en mand stærkt blødende ’ med mange stikskader,’ som vagtchef Henrik Stormer fortæller til Ritzau kort efter episoden.

Ordensmagt­en finder en stærkt blødende mand med mange stikskader

– Vi finder en mand på selve vejen, hvor foreningen ligger, og han er kommet alvorligt til skade, siger han.

Gerningsma­nden er flygtet og er stadig på fri fod. Ekstra Bladet kan nu fortælle mere om den mistænkte gerningsma­nd og den voldsomme episode. Ifølge kilder tæt på de blodige begivenhed­er er knivstikke­ren en tidligere bandeleder fra det storkøbenh­avnske område.

Eftersom manden ikke er dømt, nævner Ekstra Bladet ikke hans identitet. Men hans gerninger gennem årene tegner også et billede af, hvem han er.

Skud i Pusher Street

Hans navn bliver en af de første gange nævnt i forbindels­e med en skudepisod­e i Pusher Street på Christiani­a tilbage i 2005. Her forsøger hans bandegrupp­ering tilsynelad­ende at få fodfæste på det lukrative hashmarked i den berygtede gade.

Her kommer de en aften i klammeri med en af de faste pushere i gaden, og der bliver affyret et skud med en Colt 45, som rammer en tilfældig kvinde i benet. En anden får skylden for skuddet, og den toneangive­nde kriminelle­s gruppering får ikke permanent plads i Pusher Street.

Nogle år senere fremgår hans navn igen af retslister­ne. Her bliver han idømt otte års fængsel for at beordre en mand skudt. Det takserer retten til otte års fængsel, som bande- veteranen åbenbart er så uenig i, at han flygter fra afsoning i et ellers meget nyt og sikkert dansk fængsel.

Trusler og vold

Manden bliver sat tilbage bag tremmer, og her har han åbenbart svært ved at opføre sig ordentligt. Han bliver i hvert fald tiltalt for at true fængselspe­rsonalet. Senere bliver han også stillet for en dommer for vold, hvor et mindre tæskehold har haft fat i en mand.

Historien gentager sig næsten, for under afsoningen overfalder ham og tre andre mænd en anden indsat og udsætter ham ifølge anklagemyn­digheden for grov vold.

Den i dag 44- årige er ikke dømt for det seneste forhold, da han udeblev fra retsmødet.

Under udeblivels­en har han så ifølge Ekstra Bladets kilder været til stede i kolonihave­huset i Musikbyen.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r tæt på forløbet var det en anden cirka 30årig mand, som troppede op og trak en kniv mod en mand i bande- veteranens selskab.

Den 44- årige bande- veteran fik herefter vristet kniven fra overfaldsm­anden og stak ham med hans eget våben i forlængels­e af afvæbninge­n.

Den 30- årige foruretted­e kom alvorligt til skade, men var ved bevidsthed og blev hurtigt kørt til Hvidovre Hospital.

Københavns Politi har ikke ønsket at kommentere sagen af hensyn til efterforsk­ningen. Manden selv har ikke været til at få fat på.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Efter knivstikke­riet i Sydhavnen i København mødte politiet talstærkt op. Nu jages en bandeveter­an med et blodigt cv som mistænkt i sagen.
FOTO: KENNETH MEYER Efter knivstikke­riet i Sydhavnen i København mødte politiet talstærkt op. Nu jages en bandeveter­an med et blodigt cv som mistænkt i sagen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark