Ekstra Bladet

JEG TRÆNGTE TIL AT SLAPPE AF

STORT INTERVIEW: Jonas Vingegaard fortæller til Ekstra Bladet, at han har haft brug for ro efter Tour- triumfen, og at formen er god inden hans første løb i over to måneder

- Claus Bonnerup foto@ eb.dk KROATIEN Kenneth h Beyer kb@ eb.dk

VINKOVCI ( Ekstra Bladet): Lørdag var det to måneder siden, at det hele kulminered­e, og Jonas Vingegaard triumfered­e i Tour de France.

Siden da har den danske Tour- helt ikke givet meget lyd fra sig. Han dukkede op som tilskuer til Danmark Rundt, men har ikke kørt ét officielt løb siden karrierens største sejr.

Nu giver han et interview til Ekstra Bladet.

Spørgsmåle­t er, hvorfor de danske cykelfans ikke har set noget til den 25- årige Glyngøre- gut på landevejen­e og i fjernsynet.

– Jeg har fået lov til at slappe af og bygge op igen mod det sidste løb. Jeg synes, at jeg havde behov for at slappe af efter Touren, så det har været en god tid, og det er jo ikke ofte, man får lov til at have to måneder uden at køre cykelløb, men det gav holdet mig lov til, og det er jeg rigtig glad for.

– Jeg synes dæleme, at hele året, hele optakten og hele Tour de France har været hårdt. På den måde har det egentlig været dejligt lige at få noget ro på og komme lidt væk fra mediernes søgelys.

– Eller det har jeg nok ikke været, men jeg tror, at holdet har taget god hånd om mig. De har sørget for, at der ikke har været for meget.

På legeplads med Frida

For Jonas Vingegaard betyder datteren Frida og kæresten Trine alt, hvilket også kom til udtryk under Tour de France, hvor de var med store dele af vejen. Derfor er de heller ikke overrasken­de blevet prioritere­t i tiden efter Tour- triumfen.

– Det var egentlig bare at ligge på sofaen, se noget fjernsyn, slappe af og bruge noget tid sammen med familie og venner og bare nyde livet.

Få lov til at komme ned i gear mentalt.

– Vi hygger os bare. Leger med Frida. Vi er på legeplads, slapper af derhjemme. Det er nok ikke så meget anderledes, end hvad alle andre gør.

– Og ja, selvfølgel­ig cyklede jeg en lille smule. Det bliver man jo nødt til, så det er egentlig det, jeg har brugt tiden på.

Pludselig er det slut

Efter en hel måned, hvor alle øjne hvilede på danske Jonas og derefter fejring med hele Danmark, kom han hjem til stilhed.

– Den ( stilheden, red.) er selvfølgel­ig også lidt mærkelig på en eller anden måde.

– Hele året forbereder man sig til Tour de France, og lige pludselig er det slut, og så er det sådan lidt ... jeg vil ikke sige tomrum, men på den ene side, så er det lidt en sjov følelse, men på den anden side, så er det også bare dejligt at få lov til at slappe af.

– Det, synes jeg virkelig, jeg havde behov for.

Jonas Vingegaard vil ikke kommentere det økonomiske aspekt af at vinde Touren.

– Præmiepeng­ene har man ikke fået endnu.

– Men du har vel fået noget bonus af holdet for at vinde?

– Det tror jeg ikke, at vi vil ud med.

God form

Vingegaard var i Glyngøre i en god måned, og derefter tog han så til Spanien for at træne.

– Jes synes egentlig, at det er gået godt. Formen er god, så jeg ser frem til at køre cykelløb igen, siger Tour- vinderen.

Tirsdag begynder Cro Race, et kroatisk cykelløb, hvor Vingegaard er den helt store stjerne.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Hvilepause
Den danske stjerne har nydt roen og er glad for, at Jumbo-Visma har givet ham to måneders pause.
Da Danmark Rundt- feltet passerede Glyngøre, så Jonas Vingegaard og datteren Freja med fra fortorvet.
FOTO: ERNST VAN NORDE Hvilepause Den danske stjerne har nydt roen og er glad for, at Jumbo-Visma har givet ham to måneders pause. Da Danmark Rundt- feltet passerede Glyngøre, så Jonas Vingegaard og datteren Freja med fra fortorvet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark