Ekstra Bladet

Rørt Eriksen: Jeg er meget overrasket

- mgw og glud

Søndag i Parken spillede kreatøren, som ejede han det hele.

Efter 2- 0- sejren over Frankrig satte Christian Eriksen ord på de ting, der er sket i hans fodboldver­den, siden han faldt om i juni sidste år.

– Jeg er meget overrasket over, at det er gået så stærkt.

– Jeg har tænkt tilbage på, hvor jeg var i september sidste år. Uden fodbold og uden viden om, hvad der skulle ske i fremtiden, siger Christian Eriksen og uddyber:

Godt tilpas

– På den måde er det lidt rørende, og ja – jeg er utrolig stolt over det, der er sket i løbet af de seneste måneder, fastslår han.

På landsholde­t er han ikke kun limen, der binder hele offensiven sammen. Han er også det centrale omdrejning­spunkt på dødbolde, hvor hans eminente sparketekn­ik har stor indflydels­e på det danske spil.

Se bare hjørnespar­ket fra hans fødder, der siden førte til 2- 0- træfferen fra Andreas Skov Olsen.

Eriksens egen forklaring på, hvorfor det lige nu går så godt for ham, er ligetil:

– Bolden falder, hvor den skal, og aflevering­erne ligger også præcist. Jeg føler mig ovenpå og rigtig godt tilpas på banen, påpeger han.

Nu gælder det hverdagen hjemme i Manchester, hvor der venter et hav af kampe, før VM begynder om 57 dage for Danmark.

Månedens spiller

– Sejren over Frankrig var en god opvarmning for os til VM. Jeg føler, at vi står et godt sted med de to sejre over Frankrig.

– Det var i hvert fald vigtigt at vinde, fordi vi ikke har været, hvor vi skal i de to kampe mod Kroatien, siger han.

Det er ikke kun i landsholds­regi, at Eriksen er oppe at ringe i øjeblikket. Han er netop kåret som månedens spiller i Manchester United i september.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark